Hem Sverige Brand i industrilokal i Högdalen – risk för spridning

Brand i industrilokal i Högdalen – risk för spridning

förbi admin
0 kommentar

Vid niotiden på lördagsmorgonen fick räddningstjänsten in larm om stor rökutveckling vid Högdalens industriområde, i södra Stockholm.

– Det brinner i en byggnad som vi tror håller på med någon form av pappersåtervinning. Det är en fullt utvecklad brand, säger Tommy Wollberg vid räddningstjänsten.

Räddningstjänsten har anlänt på platsen och inlett räddningsinsatsen. Branden har spridit sig till ett närliggande grönområde.

– Vi har tyvärr fått brandspridning i terrängen uppemot Högdalstoppen. Vi har fått beviljat en helikopteransökan, så helikopter är på väg för att vattenbomba i naturen. Lokalen brinner för fullt fortfarande.

Risk finns även för spridning till närliggande byggnader.

– Det finns andra lokaler i närheten, vi håller just nu på att försöka minimera risk för spridning. Vi har hittat gasflaskor på plats, så det får bli en ganska defensiv släckning, för att förhindra att de exploderar.

Räddningstjänsten har just nu 15 enheter på plats, samt fyra ledningsenheter.

– Det är bland annat enheter med drönarkompetens och brandbilar. Släckningsarbetet kommer nog att ta hela förmiddagen, eventuellt uppemot fem, sex timmar innan vi kan avsluta. Men det är en optimistisk prognos. Vi kommer nog ha enheter kvar på plats fram till kvällen.

Det finns inga uppgifter om skadade.

Texten uppdateras.

Du kanske också gillar