Hem Sverige Branden i returcentralen i Uppsala under kontroll

Branden i returcentralen i Uppsala under kontroll

förbi admin
0 kommentar

Vid 14:20 larmades räddningstjänsten till Boländerna i Uppsala där en kraftig brand har brutit ut i en returcentral. Räddningstjänst och polis var där och en helikopter kallades in.

Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) utfärdades och allmänheten uppmanades att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Polisen spärrade av ett större område runt returcentralen och närliggande företagslokaler evakuerades. Men vid 22-tiden meddelar polisen att räddningstjänsten lyckats få branden under kontroll.

– Vi avvecklade vår insats för ett tag sen, de behövde inte vår assistans längre. Men räddningstjänsten misstänkte att de blir kvar under stora delar av natten och kanske till morgonen med det sista eftersläckningsarbetet, säger Magnus Jansson Klarin, polisens presstalesperson i region Mitt.

Till en början hade räddningstjänsten 12 enheter enligt SOS. Branden spred sig till en kontorsdel inne på området och det brann även ute på gården.

– Husen är utom räddning, sa Josef Gustafsson, ledningsoperatör vid räddningscentral Mitt.

Bild 1 av 2

Foto: Staffan Claesson/TT

Bild 2 av 2


Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand. Men detta bara för att brott inte kan uteslutas.

– När det är släckt kommer vi att genomföra en teknisk undersökning på platsen, men det kan ta låg tid innan det svalnar så pass att det ät möjligt. Innan den tekniska undersökningen är gjord är det svårt att säga vad som föranledde branden, säger Magnus Jansson Klarin hos polisen.

Alla tåg in och ut ur Uppsala stoppades tillfälligt, vid 18-tiden hade ett spår öppnats och Trafikverket skriver på sin hemsida att tågtrafiken väntas gå som vanligt klockan 20.

SL:s pendeltåg, som tar många passagerare, har börjat rulla igen med reducerad hastighet. Även passagerare med andra typer av biljetter kan åka med, skriver UNT.

– Alla med SJ-biljetter kan åka med SL-pendeln, säger SJ:s presstalesperson Pernilla Johansson till TT.

Det finns inga uppgifter om några skadade i samband med branden, uppger polisen.

Du kanske också gillar