Hem Sverige Brottssamordnare till Polisområde Södra Skåne

Brottssamordnare till Polisområde Södra Skåne

förbi admin
0 kommentar

Organisation


Polisregion Syd


Kommun


Lund


Län


Skåne län


Utlyst


06 november 2023


Ansök senast


20 november 2023


Referensnummer


C162995/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisområde Södra Skåne är ett av polisområdena i region Syd. Vi har verksamhet från Lomma i väster till Simrishamn i öster och från Trelleborg i söder till Höör i norr, i totalt 16 kommuner. I polisområdet finns fem lokalpolisområden (Eslöv, Kävlinge, Lund, Trelleborg och Ystad), en utredningssektion och sektionen för utredningsjour.

Sektionen för utredningsjour har verksamhet i Lund och i Ystad. I övrigt hanterar utredningsjouren på båda orterna frihetsberövade med arrestverksamhet och jourhavande förundersökningsledare, jourutredning, ärendesamordning och ärendeberedning. Alla delar av utredningsjouren har ett nära och väl fungerande samarbete, oavsett funktion och ort.
Utredningsjourgrupp där BSF ingår består av gruppchef, utredare och förundersökningsledare för ärendesamordningen i POSS, polisområdets internationella handläggare samt planerare.
Brottssamordningen i polisområdet är mycket engagerad och drivande och nu letar vi efter två handläggare som kan hjälpa oss att nå ännu längre!


Arbetsbeskrivning

Målet med brottssamordningen är att skapa förutsättningar för en bättre brottsuppklaring och därmed ökad lagföring. Behovet uppstår när flera brott begås av en okänd gärningsman och modus samt forensiska spår talar för att det kan vara en och samma gärningsman (eller grupp) bakom samtliga brott. Genom att jämföra modus, var brotten inträffar och vem som ofta drabbas lägger brottssamordnare pussel och se mönster.
Genom att övervaka och analysera brott och anmälningar kan mönster och brottserier identifieras, på så sätt kan en eller flera gärningsmän knytas till brotten.
Brottssamordningen fokuserar bland annat på att identifiera och övervaka internationella brottsnätverk (IBN), en grupp som tenderar att begå både organiserade och systematiska tillgreppsbrott i flera områden.

Som Brottssamordnare deltar du i olika forum/möten som exempelvis Lokalt driftcenter LDC där du presenterar det framarbetade materialet för representanter från olika sektioner i polisområdet.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Polisexamen eller annan akademisk utbildning (ex. juridik) som arbetsgivaren bedömer relevant för funktionen, eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig och relevant för uppdraget
  • Erfarenhet från brottsutredande verksamhet
  • God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
  • Meriterande:

  • Dokumenterad erfarenhet av analysarbete
  • Erfarenhet av brottssamordning
  • Kunskap om polisens centrala utredningssystem såsom DurTvå, RAR och Kupol.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är positiv, ansvarstagande, engagerad, drivkraftig och har en god kommunikationsförmåga. Du trivs med att arbeta både i team och självständigt samt har en god förmåga till samarbete både med interna och externa kontakter. Arbetet kräver att du kan skapa förtroende och bygga goda relationer. Du är prestigelös, flexibel och effektiv i ditt arbete. Du har en analytisk förmåga där struktur och noggrannhet är framträdande. Du är utvecklings- och förändringsbenägen. Du behöver kunna se ett helhetsperspektiv och ta tillvara medarbetarnas kunskap för att utveckla verksamheten. Det kan tidvis vara högt tryck på funktionen och det är därför viktigt att du är trygg och balanserad som person. Du behöver ha mycket god förmåga att skapa struktur och kunna prioritera korrekt även vid hög arbetsbelastning.

Du har helhetssyn och förståelse för polisens uppdrag och mål, särskilt beträffande utredningsverksamheten. Du vill medverka till ett öppet och tolerant klimat där mångfald, jämställdhet, polisens värdegrund och förståelse för medarbetares olika utbildningsbakgrund är en självklarhet.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta Gruppchef Claudia Erlandsson på 0730-787109 Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-konsult Daniella Ibis Kallaris, [email protected]

Fackliga företrädare

Övrig information

Placeringsort: Lund
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Anställning: Handläggare / Polisinspektör
Antal: Två tjänster, en tillsvidare och ett vikariat
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 20 november 2023. I din ansökan vill vi att du beskriver hur du uppfyller efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.
Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under polisen.se/krigsplacering och polisen.se/sakerhetsprovning

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.


Sök jobbetAnsökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Du kanske också gillar