Hem Sverige Cancersjuka barn evakueras på Drottning Silvias barnsjukhus

Cancersjuka barn evakueras på Drottning Silvias barnsjukhus

förbi admin
0 kommentar

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Väst ska anledningen till möglet vara att ett kylskåp monterats mot badrumsväggen i rummen på ett sådant sätt att skruvarna gått igenom avloppsrören. Det har i sin tur orsakat fukt och slutligen mögel. En bild som bekräftas av Västfastigheter som ansvarat för bygget.

– Det är ett kylskåp som monterats i rummen på ett sånt sätt att man borrat hål i avloppsledningen, säger Fredrik Sundeus fastighetschef på Västfastigheter.

Hur lång tid det kommer ta att renovera rummen och sanera möglet eller hur många rum som är drabbade kan Västfastigheter inte svara på idag utan ber att få återkomma med svar. Men enligt verksamhetschefen på sjukhuset rör det sig om flera månader innan barnen kan flyttas tillbaka.

– Vi har fått sagt till oss att det ska ta minst 3 månader, säger Karin Mellgren.

Upptäcktes efter rutinkontroll

Problemen med möglet upptäcktes efter en rutinkontroll av lokalerna som gjordes i onsdags.

– Vi har haft problem med lukt i något av rummen och sen genomfördes en rutinkontroll och det var efter det som vi fick reda på att vi behövde evakuera, säger Karin Mellgren.

Hon understryker att patienterna kommer få precis samma vård på den avdelning som de nu flyttats till men att flytten inneburit stor belastning för en redan ansträngd vård.

– Det är en extrem belastning för vår personal, vi har flyttat upp hela avdelningen, säger hon.

Dubbelt så dyrt som planerat

Det nya Drottning Silvias barnsjukhus stod klart i början av 2021 till en kostnad av cirka 2 miljarder, dubbelt så mycket som planerat, något SVT Nyheter Väst tidigare rapporterat om.

Du kanske också gillar