Hem Sverige Corazza Bildt lämnar M för L – hoppas på BrysselcomebackAltinget

Corazza Bildt lämnar M för L – hoppas på BrysselcomebackAltinget

förbi admin
0 kommentar

Den tidigare moderaten kryssade sig in i Europaparlamentet 2009, där hon sedan satt till 2019. 

Europa är mitt hem och min arbetsplats, nu vill jag fortsätta att arbeta för ett friare, enat och öppet Europa


När Moderaterna i våras presenterade sina toppkandidater till nästa års EU-val återkom de fyra parlamentarikerna som representerat partiet den senaste mandatperioden. Anna Maria Corazza Bildt var inte med på listan.

I stället väljer hon nu att lämna partiet.

”Jag känner mig hemma i den europeiska liberala rörelsen och flera har nu nominerat mig för att ställa upp i EU-valet för Liberalerna”, skriver hon i en debattartikel i Expressen.

Corazza Bildt motiverar sitt beslut bland annat mot bakgrund av partiets inställning till euron. Hon beskriver sig själv som en frihetskämpe och ställer sig även positiv till en utvidgning av unionen, en fråga hon tror blir den centrala frågan under nästa mandatperiod.

Utmanar Karlsbro

Liberalerna har ännu inte kommenterat Anna Maria Corazza Bildts kandidatur men har kallat till pressträff i riksdagen på måndagsförmiddagen.

”Europa är mitt hem och min arbetsplats, nu vill jag fortsätta att arbeta för ett friare, enat och öppet Europa”, skriver Corazza Bildt.

För partiets sittande ledamot Karin Karlsbro, som tidigare sagt till Altinget att hon vill sitta kvar ytterligare en mandatperiod, kan det alltså bli tuff konkurrens om platsen.

Liberalernas valsedel spikas i samband med partiets landsmöte i Linköping 17–19 november.

Även Roger Haddad, riksdagsledamot för Liberalerna mellan 2010 och 2022, har meddelat att han ställer upp i kandidatprocessen. 

Du kanske också gillar