Hem Sverige Distraktionsgranater användes i Kristianstad – DN.SE

Distraktionsgranater användes i Kristianstad – DN.SE

förbi admin
0 kommentar

Det var strax före 15.40 som polisen satte in distraktionsgranater i samband med att man grep en 25-årig centrala Kristianstad. Smällarna gjorde att ett flertal personer ringde polisen som skickade flera patruller till NTI Gymnasiet på Västra Vallgatan. När polisen kom till skolan söktes lokalerna igenom utan att något som kunde förklara smällarna kunde hittas. Klockan 15.55 bekräftades det att det var polisen som låg bakom smällarna.

– Det visade det sig att smällarna kom från en polisiär utredningsinsats där man hade använt sig av distraktionsgranater. Inget har dock hänt på skolan, säger Kim Hild vid polisen i region Syd.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen vill inte bekräfta om smällarna hörde samman med gripandet av den 25-årige mannen men de två inträffade vid samma tidpunkt och uppgifter till DN styrker att så är fallet.

25-åringen är anhållen skäligen misstänkt för mord. Mannen anhölls i sin frånvaro tidigare under dagen.

– Det är tacksamt att man kunnat gripa den här 25-åringen så snabbt efter skjutningen, säger Kim Hild vid polisen i region Syd.

Det var natten till fredagen som en man i 20-årsåldern sköts till döds i stadsdelen Gamlegården i Kristianstad. Polisen har bekräftat att mannen har tidigare kopplingar till ett kriminellt nätverk och enligt  Kristianstadsbladet var detta i fejd med ett annat nätverk.

Dödsskjutningen i Kristianstad innebar att 48 personer hittills skjutits ihjäl i Sverige i år. Därmed har fler personer dödats under 2022 än under hela rekordåret 2020.

Under fredagseftermiddagen greps tre ishockeysupportrar vid Stora Torg inte långt från NTI Gymnasiet sedan de kastat kraftiga smällare och tänt bengaliska eldar. Strax före klockan 17 hade polisen flera patruller på plats.

En kvinna som befann sig på en pizzeria på Västra Vallgatan berättar för DN att två poliser kom in på pizzerian vid 16-tiden och sökte efter en maskerad man som kunde ha med bråket på Stora Torg att göra.

– Men de två händelserna verkar inte ha med varandra att göra, säger Kim Hild.

Läs också:

48 dödsskjutningar i år – i 27 fall har ingen häktats för morden

Du kanske också gillar