Hem Sverige Döms till livstids fängelse för mord på Carine i Vänersborg

Döms till livstids fängelse för mord på Carine i Vänersborg

förbi admin
0 kommentar

Det var i oktober som flera polispatruller, räddningstjänst och ambulans skickades till en adress i Vänersborg. Larmet kom från mannens bror som berättade att mannen och hans hustru hade bråkat.

När en polis tog sig in i lägenheten hittade han 27-åriga Carine, som var höggravid, på sovrumsgolvet. Blodig och livlös.

Kvinnans jämngamla sambo greps snabbt på en annan plats i Vänersborg misstänkt för mordet. Mannen har hela tiden hävdat att han agerat i nödvärn, att det var Carine som angrepp honom.

Hans egna två barn, som han hade från ett tidigare förhållande, var närvarande i bostaden under tiden mannen knivhögg Carine till döds.

Nu döms han till livstids fängelse för dådet och även för grovt barnfridsbrott – vilket är det första fallet i samband med ett mord.

Bland bevisningen finns en ljudinspelning där man hör att Carine hade bestämt sig för att lämna honom och hur hon också vädjar för sitt liv när mannen går till angrepp och att sagt åt mannen att sluta också för barnens skull.

I bakgrunden hörs barnens röster vid några tillfällen när de ropar efter sin styvmamma.

Mannen hävdar att barnen var i deras rum under händelseförloppet och att han täckte för deras ögon när de lämnade lägenheten.

Här menar tingsrätten att det inte är klarlagt att barnen såg själva brottet, men att de måste ha hört Carines skrik. Därför ska barnens pappa dömas för två fall av grovt barnfridsbrott, enligt domen.

Av åtalet så framgår det att Carine mördats genom knivhugg i huvud, ansikte, överkropp och lår. Totalt hade hon omkring 70 skador på kroppen och även det ofödda barnet hade fått ett knivhugg.

Carines mamma Salome Anguh och vän har tidigare berättat för DN att Carine inte mådde bra i förhållandet, att sambon brukade säga elaka saker till henne.

– Han kunde säga elaka kommentarer om hennes utseende, hur hon var, att hon lagade äcklig mat, sa Salome Anguh.

Samma dag som Carine hittades död hade hon ett inbokat besök hos mödravårdscentralen. Åklagaren menar att mannen var rädd att Carine då skulle berätta om sin situation och att hon ville lämna honom.

Mannen var sedan tidigare känd av socialtjänsten som vid ett flertal tillfällen utrett hans barns berättelser om pappans våld mot dem och mot deras mamma.

Läs mer: Höggravida Carine, 27, dödades när hon ville lämna sin sambo

Du kanske också gillar