Hem Sverige Domstol: Fel av polisen att neka Paludan

Domstol: Fel av polisen att neka Paludan

förbi admin
0 kommentar

Rasmus Paludan har den senaste tiden sökt tillstånd för att manifestera på ett stort antal platser i Sverige. Under påskhelgen blev det upplopp i flera orter till följd av hans planerade koranbränningar.

Även inför valborgshelgen hade Paludan sökt tillstånd på flera orter, men fick nej bland annat för en planerat manifestation i Borås den 29 april.

Polisen avslog hans ansökan med hänvisning till bland annat en hot- och riskbedömning som gjorts. Enligt förvaltningsrätten var polisens skäl att avslå Paludans ansökan dock inte tillräckliga.

”De omständigheter som Polismyndigheten har anfört för dess beslut är visserligen allvarliga, men utgör enligt förvaltningsrätten inte sådana exceptionella förhållanden som innebär att det förelåg skäl för att helt vägra det sökta tillståndet på denna grund”, skriver rätten i ett pressmeddelande.

När det gäller två tidigare ansökningar, i Hjällbo centrum och på Angereds torg den 26 februari, ger domstolen dock polisen rätt.

Polisens avslag motiverades med att de båda platserna som Paludan ansökt om var olämpliga, vilket förvaltningsrätten inte ifrågasätter.

Läs mer:

Rikspolischefen efter upploppen: ”Det är klart att det har brustit”

Källor inifrån: Därför tappade polisen kontrollen under påskupploppen

Du kanske också gillar