Hem Sverige Dubbla tågstopp i Skåne väntas orsaka stora problem – Sydsvenskan

Dubbla tågstopp i Skåne väntas orsaka stora problem – Sydsvenskan

förbi admin
0 kommentar

Trafikverket ska koppla in nya spår och avsluta bygget av fyrspåret. Det betyder att inga tåg kommer att gå mellan Malmö och Lund den 22 september till den 1 oktober. Hjärup och Åkarp får ett något längre stopp, där öppnas stationerna först den 8 oktober.

Dessutom byggs dubbelspåret på sträckan Ängelholm–Helsingborg färdigt samtidigt. Det betyder att det blir dubbla tågstopp i Skåne mellan 25 september och 1 oktober. Stoppet Ängelholm–Helsingborg pågår till den 3 december.

Nu varnar Skånetrafiken för en kritisk vecka, då det kommer att vara mycket besvärligt att resa kollektivt i Skåne. Ersättningstrafik kommer att gå, men problem kan uppstå eftersom det är brist på bussar och busschaufförer. Cyklar får inte tas med på ersättningsbussarna, och större resväskor tas bara med i mån av plats.

Därför uppmanar Skånetrafiken resenärer: Res bara om du behöver under vecka 39. På Skånetrafikens sajt tipsas skåningarna om att jobba hemma om man kan, och att undvika rusningstrafiken (klockan 7–9 och klockan 15–17) under den aktuella veckan.

Mer information om det dubbla tågstoppet finns på Skånetrafikens sajt.

Du kanske också gillar