Hem Sverige Ebba Busch och Nooshi Dadgostar i bråk: Extrem politiker

Ebba Busch och Nooshi Dadgostar i bråk: Extrem politiker

förbi admin
0 kommentar

Under slutdebatten anklagade Ebba Busch Nooshi Dadgostar för att vägra ta avstånd från islamistisk propaganda.

Efter debatten fortsatte bråket.

– Hon är en extrem politiker, sa Nooshi Dadgostar till Aftonbladet.

Under debatten om segregation rök de två partiledarna ihop rejält med varandra. Ebba Busch tog upp Linda Sneckers uttalande om att L vill tvångsomhänderta barn som inte pratar perfekt svenska.

– Det är ingen slump att Vänsterpartiet vägrar att ta avstånd från personer som nu sprider islamistisk propaganda och lögner i den här valrörelsen, sa KD-ledaren.

Dadgostar avfärdade hennes påstående.

– Det här är ju inte sant.

Ebba Busch (KD) under partiledardebatten i SVT.

”Extrem politiker”

Busch gick även till attack mot MP och C och anklagade dem för ha haft islamistiska företrädare. Efter debatten utvecklade Nooshi Dadgostar hur hon såg på KD-ledarens attack för Aftonbladets reporter Olivia J Berntsson.

Det var rätt hårda anklagelser från Ebba Busch om att ni har personer som sprider lögner. Hur ser du på det?

– Att Ebba Busch bara försöker sprida felaktigheter. Hon är själv en extrem politiker som ägnar sig åt att sprida lögner om andra politiker, säger hon till Aftonbladets Olivia J Berntsson.

Blandar ihop politik och religion

Dadgostar säger att Ebba Busch ägnar sig åt att spela teater.

Är Sneckers uttalande problematiskt?

– Jag uppfattade inte att det var henne hon menade. Men det finns bara ett parti riksdagen som blandar ihop religion och politik och det är Kristdemokraterna.

Hon tog också upp Ebba Buschs skolgång i unga år, att KD-ledaren har gått i Livets Ords skola.

Busch: Nooshi vägrar ta avstånd

I en intervju med Aftonbladet efter debatten säger Ebba Busch att partier som Miljöpartiet och Vänsterpartiet varit naiva inför extremism inom partierna.

– Titta nu på Vänsterpartiet under den här debatten, där Nooshi Dadgostar har vägrat ta avstånd från Linda Snecker, som aktivt sprider islamistpropaganda om att det finns politiker som vill ta människors barn till socialtjänsten. Det är ju en oerhört allvarlig anklagelse. Att hon sprider det och att Nooshi Dadgostar vägrar ta avstånd från det – det om något visar att man tar lätt på de här frågorna, säger Ebba Busch.

Nooshi Dadgostar (V) efter sändningen.
Nooshi Dadgostar (V) efter sändningen.

Du kanske också gillar