Hem Sverige Explosionsrisk efter kraftig brand – E4 avstängd

Explosionsrisk efter kraftig brand – E4 avstängd

förbi admin
0 kommentar

– Vi måste ta höjd så att ingen riskerar att skadas, säger Lennart Ågren, vakthavande befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland.

Larmet kom strax efter klockan 23. När räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden, som är cirka 90 gånger 15 meter, redan övertänd och något exploderade inne i fastigheten.

Kan inte mäta värmen

Räddningsledaren beslöt på lördagsmorgonen att alla avspärrningar kommer att vara kvar fram till klockan 06 på söndag.

Anledningen är att det finns gasflaskor kvar i den raserade byggnaden som på grund av den fortsatt höga värmen riskerar att explodera.

– Det finns ingen spridningsrisk. Det är i stort sett en bara en stor hög som har rasat ihop. Under den där bråten ligger gasflaskor som vi inte ser och inte kan mäta värmen på. Det är svårt att veta när de har svalnat, säger Lennart Ågren.

Minst en kraftig explosion inträffade tidigt i brandförloppet.

Det finns en liten förhoppning om att avspärrningarna kommer att kunna lyftas tidigare än nuvarande prognos.

– Men det är inte alls säkert. Man får hela tiden göra nya bedömningar, säger Ågren.

Trafiken leds om

Runtomkring byggnaden finns massor med bråte och även en båt. Räddningstjänsten har även plockat ut brandfarliga varor ur byggnader intill.

Tre familjer som bor i hus intill fick evakueras i samband med branden. Vid 01.30-tiden uppgav räddningstjänsten att samtliga har kunnat återvända till sina hem. Ingen person har kommit till skada.

Polisen har spärrat av området och en bit av E4 i höjd med Trafikplats Melby, mellan Norrköping och Linköping, är avstängd i båda riktningar. Polisen är på plats och trafiken leds om.

Du kanske också gillar