Hem Sverige Finansiell utredare till utredningsenheten, bedrägerisektionen region Stockholm.

Finansiell utredare till utredningsenheten, bedrägerisektionen region Stockholm.

förbi admin
0 kommentar

Organisation


Polisregion Stockholm


Kommun


Stockholm


Län


Stockholms län


Utlyst


07 november 2022


Ansök senast


18 november 2022


Referensnummer


C110969/2022

Arbetsplatsbeskrivning

  • Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Bedrägeri är ett brottsområde i snabb utveckling som är komplicerat att förebygga och utreda. Bedrägeribrottsligheten blir en allt större del av den organiserade brottsligheten och kommer därför allt närmare problematiken som kan kopplas till exempelvis skjutningar och sprängningar. Ekonomisk vinning är den viktigaste drivkraften för organiserad brottslighet och chansen till brottsvinster är det drivmedel som ger förnyad näring till brottsligheten. Som finansiell utredare inom polisen har du en viktig roll i att identifiera och återta brottsvinster för att på så sätt angripa hörnstenen inom kriminell ekonomi.

För att lyckas i rollen som finansiell utredare krävs det att du har ett stort engagemang och ett genuint intresse för ekonomi och att följa pengar. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp där vi samarbetar och lär av varandra. Vi strävar efter att ha en prestigelös inställning till arbetsuppgiften och gruppen. En del av arbetstiden läggs på metodutveckling, där du förväntas delta och dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

Arbetsbeskrivning

Som finansiell utredare förväntas du självständigt, och i grupp, utreda och kartlägga en eller flera personers inkomster, utgifter, tillgångar och skulder bl. a. i syfte att återta brottsvinster och/eller säkra medel till ev. skadestånd. Ett annat syfte kan vara att tillgångar ska förverkas.

Som finansiell utredare på Bedrägerisektionen kommer du att utföra arbetsuppgifter som syftar till att fastställa de kriminella nätverkens och/eller brottslighetens omfattning, identifiera, beräkna och spåra vinning av brott, penningmedel för terroristverksamhet eller andra tillgångar som är, eller kan bli, föremål för förverkande och ta fram bevis som kan användas i straffrättsliga förfaranden. Du kommer att ingå i olika utredningsteam och arbeta nära utredningsledningen då dina analyser löpande kommer att vara en viktig del av förundersökningsarbetet. I arbetet ingår att gå igenom förhör, inhämta relevant information, hantera och säkerställa bevisning, presentera ärendet för förundersökningsledare/åklagare samt, när utredningen är klar, sammanställa informationen på ett objektivt, överskådligt och lättförståeligt sätt.

Kvalifikationer

  • Eftergymnasial utbildning/examen inom ett område som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten, exempelvis polis, ekonomi, juridik, kriminologi.
  • Erfarenhet av att bearbeta och analysera stora mängder information samt en god förmåga att presentera underlaget i rapportform.
  • Stor erfarenhet av att arbeta i Excel.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
  • Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av:

  • arbete mot organiserad brottslighet och penningtvätt.
  • arbete mot bank, finans eller liknande verksamhet.
  • företagsekonomi och skatterätt

Personliga egenskaper

Du är lösningsfokuserad, noggrann och kommunikativ samt har kapacitet att samarbeta på ett prestigelöst sätt. Det är av vikt att du har en mycket god förmåga att strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt då du kommer bearbeta stora mängder information. Du behöver också vara självständig och kunna driva ditt arbete framåt.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet då en stor del av arbetet präglas av samarbete internt och externt.

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner: SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via växeln 11414

Övrig information

Placeringsort: Stockholm

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den xx 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbetAnsökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Du kanske också gillar