Hem Sverige Flickans pappa: ”Mitt hjärta krossades”

Flickans pappa: ”Mitt hjärta krossades”

förbi admin
0 kommentar

Mamman misstänks ha grovt misshandlat och filmat sin treåriga dotter.

Händelsen har fått stor spridning och i spåren av den riktas hot och hat mot mamman och hennes anhöriga.

– Mitt hjärta krossades när jag fick se filmerna. Jag är så arg på mitt ex och jag hoppas hon får ett straff. Men ingen behöver hota och hata, låt rättvisan ha sin gång, säger den lilla flickans pappa.

Det var i måndags som filmer började spridas i olika sociala medier, filmer som ser ut att visa hur en liten flicka blir misshandlad.

I takt med att filmerna sågs av allt fler började polisen få in ett stort antal anmälningar mot mamman som tros vara den som filmar och som slår. Hon greps på måndagskvällen och sitter sedan dess anhållen misstänkt för grov misshandel av sin dotter.

Kvinnan, som är i 20-årsåldern, erkänner brott.

”Jag trodde någon skämtade på ett dåligt vis”

Flickans pappa är en man i 20-årsåldern som inte har vårdnaden om henne, men som säger sig ha träffat dottern regelbundet. Han berättar hur han på måndagseftermiddagen fick höra från bekanta om filmer, som skulle visa hur hans dotter misshandlades.

– Jag trodde först att någon skämtade på ett dåligt vis. När jag såg filmerna krossades mitt hjärta. Det är mitt lilla barn man ser där på filmerna, min lilla flicka som behandlas på ett sätt inget barn ska, säger han.

Han uppger att han direkt ringde polisen och anmälde det han såg. Mannen, som tidigare i år dömdes för att ha misshandlat en person samt för skadegörelse mot den nu anhållna mamman, brott han erkänner, säger att hans första instinkt var en enorm ilska mot flickans mamma.

– Jag kunde ha åkt hem till henne direkt när jag såg filmerna, jag var helt rasande. Men jag valde att ringa polisen istället, säger han.

Utsatta för hot och hat

Fallet med den brottsmisstänkta unga mamman i Blekinge har väckt uppmärksamhet och förfäran då innehållet på filmerna är tungt att ta in.

I sociala medier har den anhållna kvinnans namn publicerats med uppmaningar om att hon ska utsättas för våld. Även hennes familjs namn och kontaktuppgifter har spridits vilket inneburit att flera i den unga kvinnans närhet blivit uppringda och utsatta för hat och hot.

Flickans pappa har följt utvecklingen och har en önskan.

– Mitt hjärta krossades när jag fick se filmerna. Jag är arg på mitt ex och jag hoppas hon får ett straff. Men ingen behöver hota och hata. Låt rättvisan ha sin gång och se till att älska och krama era barn.

Andra användare har uppmanat varandra att orosanmäla mamman till socialtjänsten i hennes hemkommun Ronneby. De senaste dagarna har socialkontoret blivit väldigt ansatt.

– Vi har fått in minst 900 anmälningar via e-tjänsten samt många telefonsamtal till vår mottagningstelefon. Ronneby kommun tar i vanliga fall under ett år emot cirka 1300 anmälningar gällande 600-700 unika barn avseende oro för att barn far illa, säger förvaltningschef för socialförvaltningen Birgitta Ratcovich.

Flickan omhändertagen

Igår anhölls ytterligare en kvinna misstänkt för delaktighet. I några av klippen ses ytterligare en vuxen delta i misshandeln, en person som man misstänker är den nu andra anhållna kvinnan. Hur hon ställer sig till anklagelserna är ännu oklart.

– Jag kan tyvärr inte ge några kommentarer just nu, säger advokat Susanne Jirestig.

Den lilla flickan är sedan i måndags omhändertagen och mår under omständigheterna bra, enligt Socialtjänsten. Enligt Aftonbladets uppgifter ska hon igår ha läkarundersökts.

Pappan har ännu inte fått träffa sin dotter då han inte är vårdnadshavare.

– Jag vill bara träffa henne och krama henne, jag har inte sett henne på en vecka. Jag har ju tidigare tagit ett test som visade att jag är hennes biologiska pappa, men det verkar inte spela någon roll.

Han säger att han inte misstänkt att dottern misshandlades. Han har i perioder haft ett förhållande och levt tillsammans med den nu anhållna kvinnan, men sedan en tid tillbaka var de inte längre ett par.

Han säger att han reagerat på att dottern ibland haft blåmärken men att han då fått höra att hon ramlat på förskolan.

– Jag har trott på det. Jag trodde att hon älskade vår dotter till 100 procent.

Orosanmälningar ska ha gjorts

Den brottsmisstänkta mamman är tidigare ostraffad. Aftonbladet har varit i kontakt med flera personer i hennes närhet som vittnar om att de innan kvinnan anhölls inte haft några misstankar att flickan skulle vara utsatt för våld.

Samtidigt beskrivs den anhållna mamman som en person som brottats med flera problem. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska orosanmälningar ha gjorts mot henne långt innan hon greps i måndags.

En person som tidigare kände mamman beskriver hur den orosanmälde kvinnan redan 2018. Då var den unga mamman höggravid och anmälaren var oroad över hennes beteende och över hur hon skulle klara av att vara mamma.

Vad som hände med anmälan efter det vet personen inte.

– De skrev en anmälan. Men de gjorde väl antagligen inte mer än så.

Andra i kvinnans närhet uppger att flera orosanmälningar gjorts efter att flickan fötts men att det är oklart vad som hände med dem.

Har ni haft tidigare anmälningar kring denna familj eller något öppet eller avslutat ärende på mamman?

– Detta kan vi inte kommentera utifrån sekretess, säger förvaltningschef för socialförvaltningen Birgitta Ratcovich.

Polisen: Vi ser allvarligt på att man sprider filmerna

Filmerna som misstänks visa misshandeln av den lilla flickan har på flera plattformar raderats men andra klipp fortsätter att spridas, något polisen uppmanar allmänheten att sluta göra. Inte minst för den lilla flickans skull.

Det kan även vara ett brott, olaga integritetsintrång, med upp till två års fängelse i straffskalan.

– Vi ser allvarligt på att man sprider de här filmerna. Det är fullt förståeligt att man blir upprörd, men man ska inte göra ont värre genom att fortsätta sprida filmer eller bilder, säger Thomas Johansson, polisens presstalesperson.

Under torsdagen måste den unga kvinnan begäras häktad eller släppas på fri fot. Den andra kvinnan måste begäras häktad senast på fredag.

Du kanske också gillar