Hem Sverige Försvar och grön omställning diskuterades på informellt nordiskt statsministermöte

Försvar och grön omställning diskuterades på informellt nordiskt statsministermöte

förbi admin
0 kommentar

På presskonferensen efter det första mötet konstaterade statsminister Magdalena Andersson att hela Norden kommer att ingå i samma försvarsallians när Sverige och Finland ansluter till Nato. Något som då stärker möjligheterna att samarbeta i kring försvar i regionen.

– Men säkerhet handlar inte endast om militär kapacitet. Rysslands krig i Ukraina visar hur nödvändigt det är att skydda och stärka våra samhällen genom att påskynda den gröna omställningen, sade hon.

Att de nordiska länderna ligger långt fram i denna utveckling kan visa vägen för andra, menade statsministern.

– Vi ska visa världen att det går att kombinera gröna omställning med ekonomisk utveckling och jobbskapande, sade Magdalena Andersson.

På presskonferensen efter de nordiska statsministrarnas möte med Tysklands förbundskansler Olaf Scholz tackade statsminister Magdalena Andersson för en dag med bra diskussioner.

– Jag vill också återigen uttrycka vår djupa tacksamhet gentemot våra nordiska grannar såväl som Tyskland för deras starka stöd för vår och Finlands ansökan om Natomedlemskap. Vi är lyckligt lottade som har så goda grannar, sade hon.

Du kanske också gillar