Hem Sverige Fortsatt risk för explosion vid brand i Falun

Fortsatt risk för explosion vid brand i Falun

förbi admin
0 kommentar

Intensiteten i branden i ett gasolläger i ett industriområde i Staberg utanför Falun avtog under tisdagskvällen. Men risken för explosion kvarstår.

”Vi uppmanar människor att fortsatt hålla sig undan samt att alla trafikanter respekterar avspärrningar och följer skyltad omledning för trafiken”, skriver räddningstjänsten Dala Mitt på sin hemsida.

Branden bröt ut vid 15-tiden på tisdagseftermiddagen och strax därefter utfärdade räddningsledaren ett VMA – ett viktigt meddelande till allmänheten – som innebär att alla som bor i området uppmanas att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

VMA:et kommer att gälla fram till klockan 20:00 på onsdagskvällen, då det fortfarande kan finnas gasflaskor kvar i området som har utsatts för brand och därför kan explodera.

Och på grund av explosionsrisken har räddningstjänsten tvingats följa branden på avstånd.

– Det pågår egentligen inga direkta släckningsinsatser för tillfället. Det rör sig om gasflaskor av olika typer av innehåll där inne som står inbäddade i varandra i stora stackar, och det gör att vi inte kommer åt allting, sade Magnus Jonsson på räddningstjänsten Dala Mitt, på tisdagen.

På tisdagskvällen konstaterades ändå att riskområdet hade minskat från 1 000 meter till 300 meter.

En del av riksväg 69 mellan Falun och Hedemora har varit avstängd sedan tisdagseftermiddagen och kommer så att vara fram till klockan 20 på onsdagskvällen.

Ingen person ska ha kommit till skada i branden.

Du kanske också gillar