Hem Sverige Fyra anhållna efter upplopp i Örebro

Fyra anhållna efter upplopp i Örebro

förbi admin
0 kommentar

Männen är de första som anhållits för det våldsamma upploppet i Örebro på långfredagen. Beslag har gjorts i samband med gripandena, uppger polisen.

– Det är ett väldigt intensivt jobb som sker just nu. Antalet misstänkta kommer att öka i takt med att utredningen går framåt, säger polisens presstalesperson Lars Hedelin.

Polisen har förstärkt sin utredningsorganisation för att identifiera och lagföra så många inblandade i upploppet som möjligt. Till sin hjälp har polisen hundratals timmar med filmmaterial samt vittnesuppgifter.

– Vi har ett 100-tal identifierade, och ett 30-tal personer misstänkta för brott, säger Hedelin.

– Utredningsläget är väldigt bra.

En person har också häktats som anförande för långfredagens våldsamma upplopp i Rinkeby i nordvästra Stockholm, skriver polisen på sin sajt.

I Rinkeby greps sju personer i samband med händelsen. Polisen har identifierat 13 personer och jobbar nu med att identifiera ytterligare 47 personer.

Polisen använder sig av en teknik för ansiktsigenkänning för att identifiera misstänkta gärningspersoner, ett arbete som sker genom en nationell samordning.

Den högerextreme provokatören Rasmus Paludans aviserade koranbränningar ledde under påskhelgen till våldsamma upplopp i Stockholm, Örebro, Linköping, Norrköping, Landskrona och Malmö.

Hundratals våldsverkare i respektive stad gick till angrepp mot polisen med stenkastning. På flera håll brändes även polisfordon, liksom bilar och annan egendom.

Tidigare har även två personer i Linköping och två personer i Norrköping häktats.

Du kanske också gillar