Hem Sverige Gruppchef till Områdespolisen, lokalpolisområde Halmstad

Gruppchef till Områdespolisen, lokalpolisområde Halmstad

förbi admin
0 kommentar

Organisation


Polisregion Väst


Kommun


Halmstad


Län


Hallands län


Utlyst


21 oktober 2022


Ansök senast


06 november 2022


Referensnummer


C108843/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Polisregion Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. I regionen finns fem polisområden: Fyrbodal, Halland, Skaraborg, Storgöteborg och Älvsborg. Polisregionens huvudort är Göteborg. Varje polisområde är indelat i ett antal lokalpolisområden. Ca 5300 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i de fem polisområdena, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Halland
Polisområde Halland omfattar 6 kommuner och är indelat i fyra lokalpolisområden: Halmstad, Falkenberg, Varberg och Kungsbacka. På polisområdesnivå finns en utredningssektion och ett områdeskansli. Polisområdet har ca 530 anställda.

Lokalpolisområde Halmstad ansvarar för polisverksamheten i kommunerna Halmstad och Laholm. Kommunerna tillsammans har ca 130 000 invånare. Inom lokalpolisområdet arbetar ca 200 medarbetare fördelade i 19 grupper med bred arbetserfarenhet i olika funktioner.

Polisområde Halland söker en chef som på direkt nivå ska leda Områdespolisen (BF/IGV 7) gruppen i lokalpolisområde Halmstad

Områdespolisen (BF/IGV 7) gruppen består av en gruppchef och 8 medarbetare. Områdespolisen ansvarar för det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet inom lokalpolisområdet. I uppdraget ingår även att bedriva operativ samverkan med interna och externa samverkanspartner i syfte att få effekter i arbetet mot lokala problembilder. Uppdraget innebär även att arbeta uthålligt och kontinuerligt med planerade insatser. I varierande omfattning kan områdespolisen delta i ingripandeverksamheten och i kommenderingar beroende på den lokala lägesbilden.

Arbetsbeskrivning

Som gruppchef rapporterar du till lokalpolisområdeschefen samt ingår i lokalpolisområdets ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området Områdespolisen, (BF/IGV 7) och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Du ansvarar för en grupp med 8 medarbetare med bred arbetserfarenhet. I ditt uppdrag har du personal- och arbetsmiljöansvar för din grupp. Som ledare arbetar du för enhetlighet och teamkänsla inom gruppen. Genom ditt aktiva deltagande i lokalpolisområdets ledningsgrupp förväntas du bidra till ökad måluppfyllelse och förbättrade resultat för medborgaren och verksamheten. Du bidrar också till att stärka lokalpolisområdet och polisområdet Halland att fortsätta utvecklas som en attraktiv arbetsplats att verka i. Du verkar för en miljö och kultur som stimulerar till samarbete, laganda och helhet. Förmåga att tänka innovativt samt driva fram utveckling är också mycket viktigt för denna tjänst. Vi förväntar oss även att du kan arbeta strukturerat som gör att du håller god ordning på olika åtaganden, uppdrag och uppföljningar som är nödvändiga i den dagliga verksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som chef, arbetsledare, eller projektledare
 • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
 • erfarenhet av områdespolisverksamheten
 • polisexamen
 • Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

 • erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
 • erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
 • ingått i ledningsforum
 • erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen/den egna organisationen
 • chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå
 • När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar förmågor inom följande:

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Ulrica Strömkvist, Rekryterande chef
Nås via polisens växel 114 14

Iwona Appelqvist, HR-konsult
Nås via Polisens växel, 114 14

Fackliga företrädare

Polisförbundet region Väst, ST inom Polisen, SEKO Polisen och SACO-S , Fackliga företrädare
Nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Placeringsort: Halmstad

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 6 november 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbetAnsökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Du kanske också gillar