Hem Sverige Gruppchef till Polisens kontaktcenter (PKC), Region Nord, Boden

Gruppchef till Polisens kontaktcenter (PKC), Region Nord, Boden

förbi admin
0 kommentar

Organisation


Polisregion Nord


Kommun


Boden


Län


Norrbottens län


Utlyst


24 november 2022


Ansök senast


08 december 2022


Referensnummer


C113952/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2200 anställda och består av fyra polisområden: Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Norrbotten. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen.

Polisens kontaktcenter (PKC) i Region Nord är ett av sju kontaktcenter i landet. Sektionen PKC Region Nord är lokaliserad i Boden och Luleå och hanterar inkommande samtal till 114 14 från Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. PKC region Nord består av sex team med gruppchef, förundersökningsledare och operatörer i varje team.

PKC Region Nord grupp 3 består för närvarande av 13 medarbetare samt gruppchef, varav 2 förundersökningsledare och 10 operatörer.

Arbetsbeskrivning

Som gruppchef rapporterar du till Sektionschefen samt ingår i PKC Region Nords ledningsgrupp där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete.

Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet och dess resultat. Du förväntas tillsammans med övriga gruppchefer och sektionschefen representera PKC Region Nords ledning och rollen som arbetsgivare. Som gruppchef förväntas du samverka med en rad intressenter både internt och externt. Exempelvis stations-, vakthavande och RLC-befäl samt utredare inom såväl polisområdena och regionen.

Du företräder PKC Region Nord i samverkansform med övriga gruppchefer för region Nord. Du bidrar till att kvalitetssäkra och utveckla PKC genom såväl polisområdes, regionala och nationella uppdrag. Du ansvarar, kvalitetssäkrar och utvecklar PKC samt är drivande i implementering av utredningsstrategi och relevanta metodstöd och riktlinjer. Du arbetar aktivt med att utveckla och kvalitetssäkra de olika funktionerna på PKC. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Gruppchefen ansvarar för att utveckla verksamheten utifrån en helhetssyn för regionens totala flöde. Du kan vid behov komma att biträda andra gruppchefer inom PKC Rgn Nords och fullgöra motsvarande uppgifter i deras ställe.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Svensk polisexamen med godkänd aspirant och/eller annan för funktionen relevant examen
 • Minst 6 månaders aktuell erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden
 • Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
 • Erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet med fördel från offentlig förvaltning
 • Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

 • Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
 • Ingått i ledningsforum
 • Erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
 • Erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen
 • Chefs- och ledarskapsutbildning för direkt nivå
 • God kunskap om brottsutredningsprocessen och bevisvärdering
 • När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna på polisen.se/om-polisen/lediga-jobb/Ledarkriterier/

Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

SEKO polisen Nord, ST region Nord, SACO-S region Nord, Polisförbundet region Nord. Samtliga nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Placeringsort: Boden
Tillsvidareanställning som polisinspektör resp. handläggare i funktionen gruppchef
Tillträde: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 8 december 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbetAnsökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Du kanske också gillar