Hem Sverige Gruppchef till utredning av internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn till regionalt it-brottscentrum i Region Syd, Malmö

Gruppchef till utredning av internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn till regionalt it-brottscentrum i Region Syd, Malmö

förbi admin
0 kommentar

Organisation


Polisregion Syd


Kommun


Malmö


Län


Skåne län


Utlyst


01 februari 2023


Ansök senast


22 februari 2023


Referensnummer


A062.169/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Regionalt it-brottscentrum har idag 93 medarbetare fördelat på 8 grupper och tillhör Regionala utredningsenheten, RUE. Regionalt it-brottscentrum, RC3, har till uppgift att stötta regionen med IT-kompetens och det gör vi genom att hjälpa utredare med IT-inslag i deras utredningar genom att genomföra IT-forensisk bevissäkring från digitala medier, bedriva internetinhämtning och genom vår desk-funktion. Vi utreder även komplexa cyberbrott och internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn.

Vi söker nu dig som vill arbeta som chef för en ny grupp på Regionalt it-brottscentrum som har som uppdrag att utreda internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn, ISÖB, med placering i Malmö.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som gruppchef för utredning av ISÖB-brott, utredningsgrupp 13

Som chef för utredningsgrupp 13 rapporterar du till sektionschefen samt ingår i RC3s ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området för ISÖB-brott och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

·       Polisexamen eller annan för funktionen relevant examen/utbildning

·       minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden

·       erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten

·       erfarenhet av arbete med brottsutredningar

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

·       erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat

·       ingått i ledningsforum

·       erfarenhet av polisorganisationens verksamhet

·       chefs- och ledarskapsutbildning för direkt nivå

·       erfarenhet av att delta i samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen och den egna organisationen

·       vana av att arbeta med utveckling och uppföljning på utredningsområdet

·       erfarenhet av att arbeta med brott mot barn

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

·       Analys och helhetssyn

·       Mål och resultat

·       Utveckling och förändring

·       Social säkerhet

·       Muntlig och skriftlig kommunikation

·       Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef Åsa Berggren, 0709-64 97 51.

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-konsult Johanna Tapper, [email protected]

Fackliga företrädare

Polisförbundet Anders Karlsson, 070-283 81 94

Seko Polisen Monica Veberg, 070-549 11 35              

SACO-S Carina Ivarsson, 073-348 37 10

ST region Syd, [email protected] alternativt via växeln 114 14      

Övrig information

Anställning

·       Tillsvidareanställning som polisinspektör alt. handläggare med funktion som chef grupp

·       Anställningen kan komma att inledas med en provanställning

·       Placering vid Rättscentrum i Malmö

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 22 februari 2023 via e-post till [email protected] Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A062.169/2023 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbetAnsök via e-post

Du kanske också gillar