Hem Sverige Handläggare till Regionkansliet, Polisregion Stockholm

Handläggare till Regionkansliet, Polisregion Stockholm

förbi admin
0 kommentar

Organisation


Polisregion Stockholm


Kommun


Stockholm


Län


Stockholms län


Utlyst


31 oktober 2022


Ansök senast


02 november 2022


Referensnummer


C109692/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Regionkansliet ansvarar för att planera och följa upp verksamheten i regionen på övergripande nivå samt att stödja regionledningen med beredning av ärenden och nära administrativt stöd.

Regionkansliet ansvarar vidare för att samordna och koordinera övergripande frågor inom kärnverksamheten i regionen ur strategiskt perspektiv, stödja beslutsfattande i den regionala strategiska och operativa ledningsgrupp samt ansvarar för samordning mot rikspolischefens kansli, den nationella lednings-gruppen och ledningsgrupper vid polisområden och regionala enheter. Regionkansliet har samordningsansvar för regional facklig samverkan och ska vara kanslifunktion för regionpolisrådet.

Kansliet leds av en kanslichef och består av tre sektioner. Placering kommer ske i kansligrupp 1 inom sektionen för verksamhetsstyrning- och analys. Kansligrupp 1 hanterar ett antal olika arbetsuppgifter, bl.a. ansvar för beredning av olika regionala möten samt underlag till nationella möten, hantering av regional funktionsbrevlåda (kansli), hantering av styrdokument, kvalitets-säkring av beslut, chefsstöd mm.

Arbetsbeskrivning

Som handläggare i gruppen har du en central roll i regionkansliets beredningsprocess med kontakter med olika verksamheter och samarbetspartners internt, vilket kräver en hög nivå av service. Du förväntas kunna läsa och ta del av relevanta delar i omfattande textunderlag och analysera detta och vara föredragande inför regionledningen i beredningsarbetet.
Fokus i arbetsuppgifterna ligger på att hantera, bereda och följa upp ärenden som inkommer till gruppen på olika sätt. Rollen kräver en aktiv och utåtriktad samverkan och nära kontakter med flera delar av verksamheten och i nära samverkan med regionledningen. Vissa arbetsuppgifter har kort svarstid.

I rollen som handläggare ingår att:

 • Bereda och förbereda möten i samverkan med regionledningen. Grup-pens ansvar är regionpolischefens möte, den regionala strategiska ledningsgruppen (RSLG), samt kanslichefens regionala kanslimöte. Utöver dessa möten bereder även gruppen det regionala MBL-forumet, regionledningens beslut- och föredragningsmöte mm.
 • Bereda och förbereda för regionpolischefen och kanslichefens deltagande i nationella ledningsmöten.
 • Samverka internt och externt
 • Samordna, handlägga, bereda samt kvalitetssäkra uppdrag och underlag
 • Bereda skriftliga underlag och omhänderta samråd, delningar och re-misser
 • I rollen ingår även övrig administration mot regionledningen såsom handläggning, beslutsskrivning och protokollföring vid möten

Kvalifikationer

 • Eftergymnasial utbildning inom relevant arbetsområde såsom exempelvis kommunikation
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska, då arbetet omfattar dokumentation och kommunikation
 • Erfarenhet av samordning inom offentlig förvaltning
 • Meriterande

 • Aktuell erfarenhet av Polismyndighetens kansliverksamhet
 • Erfarenhet av att arbeta som ledningsstöd på Polismyndigheten
 • God kunskap om Polismyndighetens organisation, övergripande uppdrag och mål samt regelverk och riktlinjer
 • Kännedom om Polismyndighetens beslutsvägar och forum för beredning av varierande frågor

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som handläggare vid regionkansliet är du driven och strukturerad och har en mycket god administrativ förmåga. Du är stresstålig, flexibel och införstådd med att förutsättningarna för uppdraget kan förändras under uppdragets gång. Du trivs med att arbetstempot växlar. Då arbetet innebär många kontakter både internt och externt är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, personlig integritet och ett positivt förhållningssätt. Vi ser gärna att du har ambition att utveckla verk-samheten tillsammans med andra, kan ta eget ansvar och arbeta självständigt inom eget uppdrag.
Stor vikt kommer att läggas på den sökandes personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner: SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via växeln 11414

Mats Johansson, OFR/P
070-3573043

Övrig information

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 2/11 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbetAnsökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Du kanske också gillar