Hem Sverige “Hej jag har knivhuggit min vän”

“Hej jag har knivhuggit min vän”

förbi admin
0 kommentar

“Hej jag har knivhuggit min vän”

Så inleds samtalet som kommer in till 112 vid kvart över sju på morgonen den 7 april i år. Med flämtande andetag berättar kvinnan som ringt in om hur hon huggit och slagit en annan kvinna på en parkering i Upplands-Bro.

Under väntan på en polispatrull frågar larmoperatören henne om varför hon skadat sin vän och tidigare kollega. Kvinnan säger att hon blivit av med sitt jobb, att hon misstänker att vännen velat få bort henne och att hon nu konfronterade henne med uppgifterna.

Var orolig

I veckan åtalades den 44-åriga kvinnan för mord vid Attunda tingsrätt, vilket Dagens Nyheter och Aftonbladet tidigare rapporterat. I stämningsansökan står det att 44-åringen “uppsåtligen berövat” den andra kvinnan livet, genom knivstick i överkroppen. Hon har även skadat kvinnan med en hammare.

Kvinnorna hade jobbat ihop och känt varandra i många år. Men tiden före mordet präglades av att 44-åringen fått för sig att offret försökt ta över hennes tjänst. Detta stämmer dock inte, enligt uppgifter från personer i kvinnornas närhet som förhörts under förundersökningen. Flera uppger också att offret känt sig orolig över 44-åringens agerande före attacken.

Ville skada

Enligt DN uppger 44-åringens advokat att klienten erkänt sig skyldig till grov misshandel och vållande till annans död.

”Hon mår mycket dåligt över det som har hänt och har medverkat under hela utredningen för att klarlägga händelseförloppet”, skriver advokaten till tidningen.

I förundersökningen framgår att kvinnan i förhör sagt att hon bestämde sig samma morgon för att skada sin tidigare kollega.

– Alltså, jag ville ju, alltså skada henne som fysiskt, men. . . men aldrig liksom till den graden av liksom dödlig utgång, säger hon i förhöret.

Det är ännu inte bestämt datum för huvudförhandlingen mot kvinnan, enligt Attunda tingsrätt.

Du kanske också gillar