Hem Sverige Jacob Andreassen, 22, dog när minibussen blev påkörd på E6 utanför Båstad

Jacob Andreassen, 22, dog när minibussen blev påkörd på E6 utanför Båstad

förbi admin
0 kommentar

Sex unga tvingades evakuera den brinnande minibussen.

När de tagit sig ut kom en lastbil och kraschade in i dem.

Jacob Andreassen, 22, var en av de tre som dog i olyckan.

Jacob Andreassen, 22, från Trelleborg var en av dem som dog i dödsolyckan.
Jacob Andreassen, 22, från Trelleborg var en av dem som dog i dödsolyckan.

Klockan 03.47 natten till valborgsmässoafton larmades SOS om en fordonsbrand på E6 i höjd med Båstad.

En minibuss hade börjat brinna och stannat på vägen. Sex unga personer i 20-årsåldern, en kvinna och fem män, befann sig i fordonet och var tvungna att utrymma.

När räddningstjänsten i Båstad var på väg dit kom ytterligare ett larm på radion.

Trafikolycka på exakt samma plats.

En lastbil hade kört på minibussen.

– På platsen var det mest patientfokus. Som vi uppfattar det har personerna gått ur bilen på grund av rökutvecklingen. När lastbilen sedan körde på den slungades den iväg och träffade de här tre personerna, sa räddningstjänstens räddningschef Pelle Pettersson, till Aftonbladet dagen efter.

Två män i 20-årsåldern dog och en man fördes till sjukhus men dog senare av sina skador. De tre övriga klarade sig utan fysiska skador.

Minnesstund för Jacob

En av de som dog i olyckan var 22-åriga Jacob Andreassen. En son, bror och vän från Trelleborg.

Nu har vänner i hans hemort tagit initiativ till en minnesstund, rapporterar TA. Klockan 19 på onsdag kväll ska de som vill mötas i ett industriområde, köra i en kortege genom stan för att sedan avsluta med att tända ljus till minne för Jacob.

– När man försökte greppa vad som hänt så var detta något vi kom på att vi kunde göra. Det är fint att många vill visa sin uppskattning, säger Sebastian Andersen som tagit initiativ till minnesstunden, till TA.

Tre män i 20-årsåldern dog när deras minibuss blev påkörd av en lastbil natten till valborgsmässoafton.

Minibussen körde söderut på E6 längs Hallandsåsen när de var tvungna att stanna och evakuera på grund av rökutvecklingen. Det fanns ingen belysning på platsen där olyckan inträffade. Vägen har tre filer och ingen vägren som gör det möjligt att stanna vid sidan om vägen. Minibussen blev påkörd bakifrån.

– Vi kan inte säga exakt vad som hände mer än att det varit personer i vägbanan bredvid den bilen som blev påkörd på ett ställe där det inte finns någon vägren, sa åklagare Malin Granström i samband med häktningsförhandlingen.

Misstänkt lastbilschaufför häktad

Lastbilen kördes av en 27-årig man som greps i samband med olyckan. Han anhölls senare och häktades under måndagen misstänkt för tre fall av vållande till annans död. Han är hemmahörande i Estland och misstänkt på sannolika skäl, vilket är den starkare misstankegraden.

Olycksplatsen.

Enligt 27-åringens försvarsadvokat, Stefan Rosell, nekar mannen till brott och att han ska ha varit oaktsam i samband med olyckan.

– Han upptäcker att det står en nedsläckt bil där en sekund innan det smäller, sa Stefan Rosell till Aftonbladet i samband med häktningsförhandlingen.

Under helgen har förhör hållits med förbipasserande vittnen och några av de inblandade som klarade sig undan fysiska skador.

– Alla ungdomar har inte kunnat höras. De är i har varit i en chockartad situation under helgen, sa åklagare Malin Granström.

Fotnot: Aftonbladet har varit i kontakt med Jacobs anhöriga som godkänt att hans namn och bild publiceras.

Du kanske också gillar