Hem Sverige Kändisadvokaten hoppade av KD – sågar Ebba Busch: ”Helt galet”

Kändisadvokaten hoppade av KD – sågar Ebba Busch: ”Helt galet”

förbi admin
0 kommentar

Under tio år satt Peter Althin i Kristdemokraternas partistyrelse. Han var också riksdagsman från 2002 till 2007, samt rättspolitisk talesperson.

Men när nya partiledaren Ebba Busch satte som uttalat mål att KD ska stå längst till höger av alla riksdagspartier fick kändisadvokaten nog och hoppade av partiet.

Nu riktar han återigen hård kritik mot Ebba Busch och partiledningen. Och han känner sig fortfarande sviken.

– Det är med en stor sorg som jag konstaterar att Kristdemokraterna har lämnat den värdegrund som jag, och många med mig, stod för. Man vände plötsligt på hela kakan och gjorde Kristdemokraterna till ett parti långt ut på högerkanten. Man har tappat hela sin idé om en värdegrund om jämlikhet och jämställdhet, säger Peter Althin i Politikbyrån och fortsätter:

– Dessutom är partiledaren otroligt okunnig och påstår att Kristdemokraterna bildades 1964 som en motkraft till nazismen vilket ju är helt galet. Sedan undrar hon varför polisen inte sköt skarpt. Jag känner mig inte alls hemma i det här partiet.

”Pinsamt”

Peter Althin säger att han aldrig såg KD som ett högerparti utan som ett parti för de svaga i samhället. Något han inte anser stämma längre.

– Man har med den nya partiledaren gått vilse i politiken och blivit ett parti som slåss för högre straff trots att alla vet att det inte bryter brottskurvan.

Samtidigt gjorde KD ett bättre val än vad många trodde 2018, och förtroendet för Ebba Busch ökar – är inte det en framgång?

– Det gör det ännu mer pinsamt att det finns några som tycker att det hon sa om att polisen kunde ha skjutit skarpt var bra. Sedan är det så att de tre partierna längst till höger tar ju bara röster från varandra.

Svaret: ”Oförskämt”

KD:s policychef Johan Ingerö blir upprörd när han får höra Peter Althins kritik. Han säger att KD visst står för samma värderingar, även om partiet svängt i vissa sakfrågor.

– Jag tycker det här är oförskämt. Peter Althin har en strålande karriär bakom sig och har råd att bo i områden där den nya brottsligheten inte finns. Vi är orienterade mot människor som drabbas av gängkriminaliteten och får sin frihet beskuren av den nya sortens brottslighet. Jag hävdar att det är en värld som Peter Althin är okunnig om, säger han i Politikbyrån.

Du kanske också gillar