Hem Sverige Knivattack i Västerås – 16-åring anhållen

Knivattack i Västerås – 16-åring anhållen

förbi admin
0 kommentar

Larmet om flera skadade personer kom in till polisen på tisdagsmorgonen. En gärningsman ska ha gått till attack mot två personer nära ett parkeringsgarage vid en galleria i Västerås. Det ska vara minst två skadade och skadeläget bedöms som kritiskt för en av dem. Enligt TT ska den ena offret ha livshotande skador och opererades akut.

En pojke i 16-års åldern greps på plats.

– Vi kunde gripa den 16-årige pojken i direkt anslutning till platsen och vi misstänker i nuläget inte att det finns några fler gärningsmän, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson RLC Mitt.

I nuläget vet polisen inte vad som skulle kunna ligga bakom attacken.

– Vi har inga uppgifter på om det finns någon koppling mellan den anhållne 16-åringen och de skadade, säger Magnus Jansson Klarin.

Försök till mord

16-åringen misstänks för två fall av mordförsök och förhörs nu av polis. Enligt VLT kallar polisen händelsen för ”ett vansinnesdåd”.

Enligt uppgifter till Aftonbladet arbetar en av de som attackerats som rektor på en skola i Västerås. Det finns ännu inga uppgifter om 16-åringen och rektorn har någon koppling sedan tidigare.

– Just nu arbetar vi på polisen med att vara närvarande i Västerås för att invånarna ska känna sig trygga efter det fruktansvärda som har hänt, säger Magnus Jansson Klarin.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar