Hem Sverige Kommunalrådet Staffan Jansson (S) besökte mordplatsen på Bäckby i Västerås: ”Känns otäckt – alla skjutningar är fruktansvärda”

Kommunalrådet Staffan Jansson (S) besökte mordplatsen på Bäckby i Västerås: ”Känns otäckt – alla skjutningar är fruktansvärda”

förbi admin
0 kommentar

Kommunen har nyligen startat ett trygghetsråd tillsammans med polisen och senast i juni gick man ut med ett medborgarlöfte där man lovade västeråsarna att få bort Bäckby från listan över utsatta områden. Dödsskjutningen, som skedde inom gränsen för det utsatta området, gör att löftet känns mer avlägset.

– Finns det något vi hade kunnat göra annorlunda, upptäckt tidigare, för att förhindra just den här händelsen? Behöver vi ställa om våra verksamheten utifrån erfarenheterna av den här händelsen? Finns det andra liknande miljöer där vi behöver agera för att förhindra kommande händelser med skarpt våld?

Två dagar efter dödsskjutningen har varken Staffan Jansson (S) eller polisen svaren, men frågorna kommer han ta med sig till kommunen som ska göra en social konsekvensanalys av händelsen. Man kommer bland annat titta på miljön.

– Men vi kommer också att analysera individerna som förekommer i den här utredningen för att se om vi hade kunnat fånga upp de tidigare i våra verksamheter.

Du kanske också gillar