Hem Sverige Kristersson: ”Den här helgen var bland det värsta vi sett”

Kristersson: ”Den här helgen var bland det värsta vi sett”

förbi admin
0 kommentar

Den senaste veckornas våldsspiral har resulterat i ett 20-tal skjutningar och sprängningar, två med dödlig utgång. Värst drabbat är Stockholmsområdet där Polisen nu fattat beslut om temporär förstärkning.

Enligt statsminister Ulf Kristersson (M) har polisen kontroll i bemärkelsen att de vet vad som händer, men att det som händer är okontrollerbart.

– Den här helgen var bland det värsta vi har sett under mycket lång tid, säger Ulf Kristersson (M) i SVT Morgonstudion.

”Behöver mer verktyg”

2022 skedde över 60 dödsskjutningar i Sverige, uppklaringsprocenten låg på 20 procent. Polisen behöver fler verktyg för att klara upp brott kopplade till gängkriminalitet, menar Ulf Kristersson.

– Jag tvivlar inte ett ögonblick på att polisen gör precis allt de kan med de verktyg de har, säger Ulf Kristersson.

Regeringen och Sverigedemokraterna har gett i uppdrag att utreda möjligheten till visitationszoner och tillämpningen av anonyma vittnen som åtgärder för att stävja våldet. Kritik har riktats mot förslaget för att bland annat vara integritetskränkande.

– Jag tycker att vi har kommit så långt i den här utvecklingen att vi måste göra saker vi inte gjort tidigare, det här är vår tids inhemska terrorister, säger Ulf Kristersson (M).

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

På juldagsmorgonen sker årets 62:a dödsskjutning i Sverige 2022. Under mellandagarna, nyår och dagarna efter följer sedan flera våldsdåd runtom i Stockholm. Se en sammanfattning av händelserna på 60 sekunder. Foto: Jessica Gow/TT

Du kanske också gillar