Hem Sverige Kristersson: Ingen tolerans för intoleranta

Kristersson: Ingen tolerans för intoleranta

förbi admin
0 kommentar

I en partiledardebatt om EU i riksdagen på onsdagen tar Ulf Kristersson upp den uppblossade antisemitismen i Sverige.

– Både i Sverige och Europa kan man tycka olika om konflikterna i Mellanöstern. Det hör till vår demokrati, säger han och fortsätter:

– Men det är fullständigt oacceptabelt när aktioner och demonstrationer mot kriget där övergår i hat och hot mot judar här.

Bakom galler

Kristersson understryker att regeringen står bakom den judiska minoriteten i Sverige och citerar Frankrikes president Emmanuel Macron.

– Vi ska föra tillbaka antisemitismen dit den hör hemma, inför rätta och bakom galler. Ingen tolerans för de intoleranta.

Han lyfter också EU:s utvidgning och säger att regeringen vill se Ukraina som nytt medlemsland.

– Det är inte längre en fråga om, utan när och hur EU ska växa, säger han och tillägger att ett EU-medlemskap dock inte ska delas ut lättvindigt.

Kristersson vill också se ett mer vässat samarbete mot gränsöverskridande brottslighet på EU-nivå, bland annat för att stoppa att narkotika kommer in via EU-ländernas hamnar.

Enat EU

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson betonar vikten av att Europa står enat när världen krisar. Att EU står enigt bakom fördömandet av Hamas attack på Israel men också krav på att internationell rätt följs.

– Vi måste stå upp mot alla former av antisemitism, rasism och hat mot muslimer – samtidigt, säger hon.

– Såväl israeler som palestinier har samma rätt till säkerhet, fred och frihet.

Hon ifrågasätter också regeringsunderlagets inställning i EU-politiken, där Sverigedemokraterna öppnat för att lämna EU eller åtminstone har en skeptisk inställning till EU-samarbetet.

– Regeringsunderlaget drar åt olika håll, säger Magdalena Andersson.

Du kanske också gillar