Hem Sverige Kristersson tappar stöd bland företagstoppar

Kristersson tappar stöd bland företagstoppar

förbi admin
0 kommentar

Kristersson har länge varit näringslivets favorit, men nu visar en undersökning som Di har gjort att förtroendet för M-ledaren börjar dala bland företagsledarna.

I juni uppgav 69 procent att de hade stort eller mycket stort förtroende för honom. Den siffran ligger nu på 63 procent – den lägsta sedan han blev partiledare.

Även stödet för oppositionsledaren Magdalena Andersson (S) minskar, från 49 procent i juni till 44 i den nya mätningen.

För Jimmie Åkesson (SD) går det dock bra. I somras uppgav 32 procent av företagsledarna att de stödjer honom. Nu ligger siffran på 38 procent. Även stödet för partiet ökar, från sommarens åtta procent till oktobers 14 procent – i motsats till Moderaterna vars stöd sjunker från 60 till 53 procent.

Sedan junimätningen har även stödet för Ebba Busch (KD) sjunkit, från 37 till 33 procent och för Johan Pehrson (L), från 32 till 27 procent.

Miljöpartiets Märta Stenevi och Per Bolunds stöd ligger på sex respektive nio procent, en minskning på en procentenhet vardera. För såväl Nooshi Dadgostar (V) som Muharrem Demirok (C) ligger förtroendet oförändrat på sex procent.

Di-barometern är Dagens Industris undersökningar med Sveriges mest inflytelserika chefer.

Målgrupp: Ordförande, vd, marknadschef och ekonomichef på företag som har fler än tio anställda och en årsomsättning på över 10 miljoner kronor.

Intervjuperiod: 12–25 oktober 2023.

Antal intervjuer: 1 890.

Metod och urval: Representativt urval från Marknadsinformation AB, inbjudan till undersökning skickas med e-post. För att justera för eventuella skevheter i urval vägs resultat med avseende på antal anställda, omsättning och region i Sverige.

Uppdragsgivare: Undersökningen har genomförts av Ipsos på uppdrag av Dagens Industri.

Källa: Dagens industri

Du kanske också gillar