Hem Sverige Kvinna mördade 90-årig granne – döms till livstids fängelse

Kvinna mördade 90-årig granne – döms till livstids fängelse

förbi admin
0 kommentar

Relationen mellan grannarna ska ha varit god. De åt ofta middagar tillsammans och den äldre kvinnans anhöriga uppskattade den hjälp som hon fick av sin nu morddömde granne.

Men något gick det helt fel.

Själv uppger kvinnan i 60-årsåldern att hon varit inne i sin grannes lägenhet tidigare samma dag som hon hittades död. Då ska de ha ätit middag ihop. Och när hon senare skulle hälsa på den äldre kvinnan öppnades inte dörren trots flera knackningar. Då larmade hon den äldre kvinnans anhöriga som i sin tur larmade hemtjänsten.

Olåst ytterdörr

Hemtjänsten åkte dit och kände att dörren var olåst. När de gick in i bostaden såg de den avlidna kvinnan i badrummet som bland annat hade stickskador i bröstet.

Polisen larmades till lägenheten och kort där efter greps den nu mörddömde kvinnan i 60-årsåldern. Där fann de också, enligt tingsrättens bedömning, stark bevisning i form av mordvapnet, en kniv, och blodiga kläder som hittades i kvinnans soffa.

Rättspsykiatrisk undersökning

Kvinnan i 60-årsåldern har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning som kom fram till att hon inte led av någon allvarlig psykisk störning.Tingsrättens bedömning är att brottet var särskilt hänsynslöst eftersom det skedde i den 90-åriga kvinnans hem och med kraftigt knivvåld som hon inte kunnat värja sig mot. Därför blir straffet livstids fängelse.

Kvinnan ska under en tid ha hjälpt till med sysslor i och utanför hemmet. Då ska även ha utnyttjat den äldre kvinnan genom att ha använt hennes bankomatkort och tagit ut pengar till sig själv. Därför döms hon också för bedrägeri.

Kvinnan nekar till brott.

SVT Nyheter Helsingborg har sökt åklagaren utan framgång.

I klippet nedan hör du mer om fynden som gjordes i den misstänktes lägenhet

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

I grannkvinnans lägenhet hittades en kniv, en blodig skjorta och ett trygghetslarm – hör åklagaren berätta mer om fallet i klippet ovan. Foto: Polisens förundersökning

Du kanske också gillar