Hem Sverige Kvinna rånad och misshandlad – vinkade in polis vid Heden

Kvinna rånad och misshandlad – vinkade in polis vid Heden

förbi admin
0 kommentar

Det var strax efter fem på söndagsmorgonen som kvinnan påkallade en polispatrulls uppmärksamhet. Då hade hon blivit rånad på sin mobiltelefon, uppgav hon, och samtidigt misshandlad.

– Hur hon blivit misshandlad är oklart, men det finns inga uppgifter om att något tillhygge ska ha använts vid misshandeln. Inte heller om några skador. Ambulans har i vart fall inte behövts, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i Region Väst.

Det finns inga uppgifter om att det ska ha varit fler än en gärningsperson som utfört rånet. Ingen var vid 08-tiden på söndagen misstänkt eller gripen.

Några timmar tidigare under natten blev en man utsatt för rånare i kommunen, närmare bestämt vid en hållplats i Linnarhult. Mannen, som är i 25-årsåldern, befann sig där när ett antal yngre gärningspersoner dök upp. Dessa ska ha börjat rycka i hans kläder och sa att de vill ha hans saker. Mannen sparkade då till en av gärningspersonerna på benet.

– Då valde de att springa från platsen, så det stannade vid ett försök till rån och det var förstås väl, säger Fredrik Svedemyr.

Polis larmades och sökte i området med bland annat hund. Detta dock utan att hitta någon misstänkt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar