Hem Sverige L, M, KD och SD kampanjar tillsammans – åker på bussturné

L, M, KD och SD kampanjar tillsammans – åker på bussturné

förbi admin
0 kommentar

”Ny energi för Sverige” ska besöka alla landets kärnkraftverk

L, M, KD och SD ger sig ut på vägarna ihop på sin första gemensamma bussturné.

Partiernas energipolitiska talespersoner ska besöka Sveriges kärnkraftsverk.

– Det är även första gången som våra partier kampanjar ihop, vilket visar på ett tydligt alternativ för väljarna och vad man kan förvänta sig ska komma ske efter valet, säger SD:s Mattias Bäckström Johansson.

De fyra högerpartierna har tidigare skrivit debattartiklar ihop inom ämnen som till exempel energi- och rättspolitik. Nu ger de sig för första gången ut på gemensam valkampanj.

Bussturnén kommer att gå under namnet ”Ny energi för Sverige” och inleds med en tur till Forsmarks kärnkraftverk på tisdag.

– Ulf Kristersson har lyckats med det ingen annan borgerlig statsministerkandidat har gjort sedan kärnkraftsomröstningen, han har samlat ett regeringsunderlag helt utan kärnkraftsmotståndare, säger Carl-Oskar Bohlin, energi- och näringspolitisk talesperson för Moderaterna.

”Sossepriser”

Sverigedemokraternas energi- och näringspolitiska talesperson Mattias Bäckström Johansson kallar dagens elpriser för ”sossepriser” och är glad över att partierna har hittat en gemensam front inför valet.

– Det är även första gången som våra partier kampanjar ihop, vilket visar på ett tydligt alternativ för väljarna och vad man kan förvänta sig ska komma ske efter valet.

Bussturnén kommer att pågå fram till och med fredag den 26 augusti och alla Sveriges kärnkraftverk kommer att besökas. De kommer dessutom kampanja bland väljare på gator och torg.

Carl-Oskar Bohlin (M)

Ringhals kärnkraftverk.

Mattias Bäckström Johansson (SD)

”Vi behöver en ny energipolitik”

Kristdemokraternas närings- och energipolitiska talesperson Camilla Brodin ser kampanjen som ett förtydligande för alla väljare.

– Denna power-turné visar enighet i en av Sveriges viktigaste frågor. Valet 2022 är ett energival och fyra av riksdagens partier är eniga. Det behöver väljarna få veta.

Liberalerna är inne på samma spår.

– De enorma skillnaderna i elpris mellan norr och söder är djupt orättvisa och svenska hushåll och företag har drabbats hårt, säger Arman Teimouri, energi- och näringspolitisk talesperson för Liberalerna och fortsätter:

– Vi behöver en ny energipolitik som möjliggör klimatomställningen, ger rimliga priser och låter industrin växa. Det är ett viktigt besked till väljarna och ett löfte från Liberalerna.

En av få frågor de är överens om

Aftonbladets inrikespolitiska kommentator Lena Melin tror att beslutet att åka ut på turné tillsammans delvis handlar om att visa upp en mer enad front än vad som egentligen finns.

– Det ligger en väldigt tung symbolik i att de ger sig ut på sin första gemensamma valturné, säger hon.

– Energin, eller snarare kärnkraften, är en av få frågor som de här partierna är överens om. Och det är naturligtvis därför de valt det som ämne.

Camilla Brodin (KD)

Arman Teimouri (L)

Loggan som partierna skapat tillsammans för kampanjen.

Du kanske också gillar