Hem Sverige Lägenhetsbrand i centrala Jönköping | SVT Nyheter

Lägenhetsbrand i centrala Jönköping | SVT Nyheter

förbi admin
0 kommentar

Det uppgavs från SOS att det var en fullt utvecklad brand i flera lägenheter i ett flerfamiljshus i centrala Jönköping. Räddningstjänst var snabbt på plats och bekämpade branden och rökdykare var inne och sökte av lägenheterna.

Rökutvecklingen var inledningsvis kraftig, men räddningstjänsten kunde ganska så snabbt släcka men är kvar på platsen där de även assisteras av polis och ambulanspersonal.

– Vi vet med säkerhet att tre personer ska ha förts till sjukhus, men det kan vara fler som har sökt vård på egen hand, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson på polisen.

– Det handlar om personer som andats in rök.

Sex lägenheter skadade

Ludwig Edström arbetade i byggnaden bredvid och slog larm till 112.

– Jag skulle hämta verktyg i bilen och kände att det luktade konstigt. Så stack jag ner och kollade runt och såg att det brann på balkongen. Då var det bara att ringa 112, säger han.

Branden började i en lägenhet på bottenplan och spred sig via balkonger till fyra andra lägenheter. Ytterligare två lägenheter är rökskadade.

Brandorsaken är oklar men polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand.

– I nuläget misstänker vi inte att det ligger något brottsligt bakom, men för att kunna utreda händelsen så sätter vi brottsrubriceringen mordbrand på händelsen, säger Dennis Johansson Strömberg.

Flera lägenheter har fått antingen rök- eller brandskador. Foto: SVT

Artikeln uppdateras.

Du kanske också gillar