Hem Sverige Lång väntetid på akuten i Sunderbyn

Lång väntetid på akuten i Sunderbyn

förbi admin
0 kommentar

De patienter som regionen prioriterar på akutmottagningen är patienter med svåra skador och allvarliga sjukdomstillstånd.

Det råder även brist på vårdplatser på hela sjukhuset och det innebär att de patienter som behöver läggas in kan bli kvar länge på akutmottagningen.

Det är lång väntetid på akuten

Det kan göra att personer som inte är lika sjuka eller skadade får vänta länge.

– Akutmottagningen är en sluss till resten av sjukhuset och när det är ont om vårdplatser blir patienterna kvar hos oss och det påverkar hela akutmottagningen och alla som besöker oss, säger Mattias Josefsson, verksamhetschef för akutmottagningarna i Norrbotten, i ett pressmeddelande.

Då ska du tänka egenvård först

Istället uppmanar de att personer som inte är allvarligt sjuka att börja med att söka råd om egenvård hos 1177. Steget efter det är att uppsöka primärvårdens hälsocentraler på dagtid eller jourcentral övrig tid.

– Är det allvar, till exempel om du misstänker en hjärtinfarkt, ska du så klart åka till akuten på en gång. Men annars ska man alltid tänka egenvård först, hälsocentral sen och akutmottagning i sista hand. Just nu är det extra viktigt.

Region Norrbotten har tidigare förstärkt sin beredskap genom att gå upp i stabsläge.

Du kanske också gillar