Hem Sverige Lennart Sacrédeus (KD) kritiseras för abortbudskap – drar tillbaka sin riksdagskandidatur

Lennart Sacrédeus (KD) kritiseras för abortbudskap – drar tillbaka sin riksdagskandidatur

förbi admin
0 kommentar

Sacrédeus kritiserades av bland andra partiets distriktsordförande Elin Åhman efter att ett stycke om abort i det flygblad som skickats ut till hushåll i Dalarna väckt uppmärksamhet.

”Mer kan göras i form av stödinsatser och adoptioner för att välkomna det ofödda barnet till livet”, skriver Sacrédeus och kallar abort för ”läkarutförda assisterade självmord”.

Kristdemokraterna i Dalarna kommenterade det hela i ett skriftligt meddelande som DN tagit del av:

”Vi ser allvarligt på det här. När man är företrädare representerar man partiets politik och inget annat. Kristdemokraterna står bakom svensk abortlagstiftning och har haft samma hållning i frågan i decennier. Som kandidat för Kristdemokraterna har man att följa vårt valmanifest och riktlinjer för personvalskampanj. De här flygbladen har inte tagits fram eller förankrats i enlighet med det”.

Nu meddelar alltså Lennart Sacrédeus att han inte längre kandiderar till riksdagen. I ett pressmeddelande skriver han:

Jag har beslutat mig för att dra tillbaka min kandidatur till riksdagen för Kristdemokraterna, men kvarstår som förstanamn i kommunvalet i Mora. 

Den mediauppmärksamhet som personvalskampanjen till riksdagen fått, har tagit fokus från övrig kristdemokratisk politik, detta genom att politiska motståndare på ett missvisande sätt använt den för att så tvivel kring det parti jag verkat i och tjänat i 38 år.

Det beklagar jag djupt.

Lennart Sacrédeus stod som namn nummer tre på partiets riksdagslista i Dalarna.

Du kanske också gillar