Hem Sverige Man begärs häktad för skott på spårvagn

Man begärs häktad för skott på spårvagn

förbi admin
0 kommentar

En kvinna i 30-årsåldern skadades på tisdagens morgon när hon träffades av ett skott i magen på en spåvagn i Kungsladugård i Göteborg. Knappt två timmar efter skottlossningen greps en man som misstänkt för mordförsök.

När han samma dag anhölls ändrades brottsmisstanken till det mindre allvarliga vållande till kroppsskada, grovt brott. Han är även misstänkt för grovt vapenbrott.

Mannen, som är 59 år gammal och hemmahörande i Göteborg, begärdes på torsdagen häktad, på sannolika skäl misstänkt för ovan nämnda brott. Mannen har tidigare dömts för misshandel, men även för en lång rad mindre allvarliga brott som ringa stöld och snatteri.

Åklagaren Niklas Högdén säger till DN att det inte finns någonting som tyder på att mannen hade för avsikt att skada kvinnan. De två har enligt åklagaren inte någon relation till varandra sedan tidigare.

– Händelseförloppet är ganska väl dokumenterat och jag har utifrån det dragit slutsatsen att det inte föreligger uppsåt att skada. Det här är ett allvarligt oaktsamhetsbrott, säger han.

Sveriges Radio P4 Göteborg rapporterade på torsdagens morgon att kvinnan kunnat lämna sjukhuset och att hennes skada inte längre bedöms som allvarlig.

Läs DN:s nyheter från Göteborg.

Du kanske också gillar