Hem Sverige Man häktas för olovlig underrättelseverksamhet

Man häktas för olovlig underrättelseverksamhet

förbi admin
0 kommentar

Misstankarna rör olovlig teknikanskaffning där avancerad teknologi ska ha förts över till Ryssland för att användas i militärt syfte. Det som ska ha inträffat drabbar ytterligare ett land, USA.

Det var tisdag den 22 november som Säkerhetspolisen genomförde en insats i Stockholmsområdet och grep två personer. Flera husrannsakningar genomfördes och flera personer hämtades in till förhör. Ett intensivt arbete pågår med att gå igenom beslag och hålla fortsatta förhör.

Säkerhetspolisen bedriver förundersökningen under ledning av åklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål. I förundersökningen sker samverkan med myndigheter både nationellt och internationellt.

Säkerhetspolisens uppdrag är att skydda Sverige och demokratin. Inom ramen för det uppdraget agerar Säkerhetspolisen mot hot mot Sveriges säkerhet.

­– Sverige ska inte vara en plattform för främmande makt att bedriva olovlig underrättelseverksamhet. Misstankarna rör allvarlig brottslighet. Främmande makt skyr inga medel för att stjäla eller komma över kunskap och avancerad teknologi, säger Daniel Stenling, chef för Säkerhetspolisens kontraspionage.

Ärendet har ingen koppling till något annat pågående ärende som Säkerhetspolisen bedriver.

Länk till åklagarmyndigheten: Häktningsframställan inlämnad i mål om olovlig underrättelseverksamhet

Två gripna för olovlig underrättelseverksamhet

Du kanske också gillar