Hem Sverige Man i 70-årsåldern häktad för mord i Växjö

Man i 70-årsåldern häktad för mord i Växjö

förbi admin
0 kommentar

Mannen häktades misstänkt på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

– Misstankarna är starka, mer än så kan jag inte säga. Han har inte angett någon direkt inställning till brottet, men han vidgår de faktiska omständigheter som jag presenterade vid häktningsförhandlingen i dag, säger åklagare Annie Runander till TT.

Det var vid 18-tiden i tisdags som polisen fick larm om skottlossning i Växjö.

Vittnen hörde flera skott och på platsen hittades den ihjälskjutne mannen. Skjutningen skedde i anslutning till den mördades hem. Den nu misstänkte mannen blev först efterlyst och anhållen i sin frånvaro, men greps under odramatiska förhållanden i onsdags.

Åklagaren säger sig ha en uppfattning om det misstänkta motivet.

– I utredningen har vi en bild över vad det ska vara fråga om för motiv, men det är ingenting som jag vill gå ut med i nuläget med risk för att det kan påverka utredningen och vittnen som ska höras, säger Annie Runander.

I medier har det förekommit uppgifter om en fastighetsaffär som en del av motivbilden.

– Det enda jag kan säga där är att det finns en koppling mellan misstänkt och brottsoffret gällande en fastighetsaffär, säger Annie Runander.

Åklagaren har nu fram till 9 december på sig att väcka åtal och Växjö tingsrätt har beslutat att mannen ska genomgå en liten rättspsykiatrisk undersökning.

– Bevisläget är gott, men det finns mycket teknisk utredning som man såklart vill ha svar på också, säger Annie Runander.

Du kanske också gillar