Hem Sverige Man skadad efter skottlossning i Göteborg

Man skadad efter skottlossning i Göteborg

förbi admin
0 kommentar

En man har påträffats skjuten i Göteborg på fredagskvällen.

Polisen utreder nu försök till mord.

– En man uppger för vittnen att han blivit skjuten, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Det var strax efter 18-tiden på fredagen som polisen får larm om smällar av skott utomhus i Kallebäck i Göteborg. Strax därefter inkommer nya samtal om att en person påträffats skjuten och ambulans larmas.

– Man har hört smällar som av skott. Polisen skickas till platsen, samtidigt kommer uppgifter om att en man uppger för vittnen att han blivit skjuten, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Mannen, som är i 20-års åldern, är förd med ambulans till sjukhus och han ska vara vaken och talbar, skriver polisen.

– Det ska inte röra sig om några livshotande skador, säger Göransson.

Inledningsvis rubricerade polisen, baserat på mannens skador, händelsen som grov misshandel. Rubriceringen har nu ändrats till försök till mord.

– Enligt uppgifter som har framkommit är det flera skott som har avlossats på plats och därför har vi ändrat brottsrubriceringen till försök till mord.

Polisen arbetar nu på platsen och har spärrat av två områden, platsen där mannen påträffades och en plats som misstänks vara brottsplatsen.

Polisen är angelägen om att få in tips och iaktagelser.

– Då det skedde relativt tidigt på kvällen så är det säkert många som har varit i rörelse i området. Vi är därför tacksamma om man ringer in till 114 14 ifall man vet något.

Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Du kanske också gillar