Hem Sverige Man skjuten i Skogås centrum

Man skjuten i Skogås centrum

förbi admin
0 kommentar

Polisen fick larmet strax efter klockan 18 på lördagen.

– Vi vet inte med säkerhet vem den skadade personen är och kan inte gå in på detaljer om skadeläget, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Avspärrningar har upprättats i området. Polisen har knackat dörr och hör vittnen. ”Ett antal” personer har hämtats till förhör. De är inte misstänkta men polisen tror att de kan ha uppgifter som kan bidra till utredningsarbetet.

Polisen söker efter gärningsperson/personer i området, bland annat med hjälp av hundar. Många människor stoppas och kontrolleras.

– Hundar söker efter spår i området, om någon har släppt ett vapen eller annat.

Polisen undersöker även om det finns filmat material från övervakningskameror i området.

Sedan juldagen, då en känd gängkriminell man sköts till döds i Rinkeby, har en sällan skådad våldsspiral skakat Stockholm. Skottlossningarna och explosionerna har avlöst varandra. Natten till i fredags detonerade en sprängladdning i förorten Akalla, och sammanlagt har ett 20-tal våldsbrott kopplade till gängkriminella inträffat den senaste månaden, skriver TT.

Polisen har svårt att svara på vad som ligger bakom skjutningen i Skogås eftersom det har gått så kort tid.

– Generellt sett säger vi alltid att när det skjuts handlar det ofta om kriminella nätverk och uppgörelser. Men det här fallet vet vi inte så mycket om i nuläget, säger Carina Skagerlind.

Texten uppdateras

Läs mer:

Polisen: 16 gripna på ett dygn kopplas till våldsvågen i Stockholm

När kommer skjutningarna att ta slut?

Du kanske också gillar