Hem Sverige Mashas sambo sköts ihjäl – sedan sprängdes hennes trapphus

Mashas sambo sköts ihjäl – sedan sprängdes hennes trapphus

förbi admin
0 kommentar

Hittills i år har det inträffat sprängdåd i snitt varannan dag i Sverige – och utomstående fortsätter att drabbas i gängens blodiga krig.

För Masha har våldet kommit alldeles för nära.

I oktober 2021 öppnade gärningsmän eld i bostadsområdet i Farsta strand i Stockholm. En 43-årig tvåbarnsfar sköts ihjäl och en 16-årig pojke på väg hem från en fotbollsträning skadades svårt. Polisens teori är att ingen av dem var den tilltänkta måltavlan.

Mannen som dödades var Mashas sambo.

– Han var på fel plats. Kanske ville han försvara pojken, han var sådan. Jag fattar inte hur det kan hända. Varför just han?

Explosion i trapphuset

För två veckor sedan, den 5 januari, blev Masha återigen offer för gängens krig när ett sprängdåd inträffade i trapphuset.

Enligt polisens misstankar var måltavlan för både skjutningen 2021 och sprängningen 2023 en man med gängkopplingar som står skriven på adressen.

Mashas liv har förändrats helt efter det hon gått igenom. Nu har hon fått nog och vill flytta.

– Jag har bott i lägenheten i 16 år, jag trivs här. Men min familj är rädd att komma hit. Vi firade julen på två platser, de som vågade komma till mig och de som inte vågade. Det splittrar familjen.

Ingen dömd

Ingen har dömts för dödsskjutningen av Mashas sambo. Under en period satt en gängkopplad man i 20-årsåldern häktad misstänkt för dådet, men han släpptes och åklagaren lade ner förundersökningen.

– Det känns som att sitta på en tunna med dynamit som kan explodera när som helst. Alltid när jag kommer mot huset tittar jag om det är några konstiga beväpnade människor. På natten, på dagen. Jag vill flytta härifrån, säger Masha.

Fotnot: Masha är ett fingerat namn.

Du kanske också gillar