Hem Sverige Maskerad ungdom attackerade lärare med brandsläckare på Bergaskolan i Malmö

Maskerad ungdom attackerade lärare med brandsläckare på Bergaskolan i Malmö

förbi admin
0 kommentar

Den maskerade personen ska enligt Peter Abramo, rektor på skolan, haft med sig en brandsläckare som inte tillhör skolan. Han sprutade sedan innehållet i en lärares ansikte. Sedan fortsatte personen att spruta innehållet i klassrum och korridorer.

– En maskerad ungdom tog sig in på skolan. Vi vet inte om det är en extern ungdom eller en av våra elever. Han hade någon form av maskering av ansiktet så att bara ögonen syntes, säger Peter Abramo, biträdande rektor F-9 på Bergaskolan.

Den maskerade personen sprutade även ner en av Bergaskolans korridorer med pulverbrandsläckaren. Foto: Bergaskolan/Peter Abramo

– Läraren mår väldigt dåligt, otroligt skärrad så vi försöker hjälpa henne på bästa sätt, säger Peter Abramo.

Efteråt ska ungdomen ha gett sig av från platsen.

Hur kunde det här hända?

– Skolan i sig är inte låst, vi har många ingångar och vi försöker ha koll på vilka som kunde ta sig in här. Vi har fortfarande inte fått upp något övervakningssystem.

Polis på plats

Bland elever florerar uppgifter om att det handlar om flera maskerade ungdomar som tagit sig in på skolan. Polisen samlar nu in vittnesmål.

– Någon ska ha tömt en pulverbrandsläckare i ett klassrum. Vi har varit på plats och ska upprätta en anmälan, säger Jimmy Modin, vid polisens ledningscentral.

Högstadieeleverna fick gå hem efter händelsen, medan elever i yngre årskurser har samlats i sina klasser för att få information om händelsen.

Skolans kristeam har aktiverats.

– Jag är chockad, jag tycker att det är otroligt obehagligt. Det gör ont att se att det kan hända på skolan.

Du kanske också gillar