Hem Sverige Melodifestivalartisten gömde knark i chipsrör – döms

Melodifestivalartisten gömde knark i chipsrör – döms

förbi admin
0 kommentar

Hade 42 000 på sig vid gripandet – får inte pengarna tillbaka: ”Klart mer sannolikt att kontanterna tagna i beslag härrör från brottslig verksamhet”

”Jag ser att någonting lämnas över”. Ett vittne fångade knarkaffärer på bild från sin balkong.
”Jag ser att någonting lämnas över”. Ett vittne fångade knarkaffärer på bild från sin balkong.

Han gömde knark i pringlesrör – och hade över 30 000 kronor i en magväska.

– Jag är artist. Då har man så mycket pengar på sig, sa han i polisförhör.

Nu döms den unga Melodifestivaldeltagaren för narkotikabrott.

Flera grannar och förbipasserande anade oråd och larmade polisen.

Ett vittne hade sett artisten från sin balkong och tyckte att det såg misstänkt ut där han satt på en plaststol bakom en helgstängd biltvätt och cykelverkstad medan olika personer anlände i bilar för korta träffar.

– Det är snabba möten, sa vittnet i polisförhör.

– Jag ser att någonting lämnas över, men inte vad. Någon form av överlämning sker i alla fall, det ser jag.

Hade matsäck med sig

När uniformerad polis kom till platsen, i Solna utanför Stockholm i april förra året, kunde de gripa den unga artisten som bland annat medverkat i Melodifestivalen.

Knarket låg i två chipsrör. I en shoppingpåse hade artisten bland annat med sig en våg där polisen kunde säkra spår av narkotika.

Drogerna gömdes i pringles-rör.

Gömt i två chipsrör av märket Pringles hittade polisen droger och i en magväska hade artisten över 30 000 kronor i kontanter och tabletter av det narkotikaklassade morfinliknande medlet tramadol. Ännu mer pengar, framför allt 500-kronorssedlar, fanns i artistens jackfickor och i en shoppingpåse. Totalt beslagtog polisen 42 200 kronor.

– Jag är artist. Då har man så mycket pengar på sig, sa artisten i inledande polisförhör.

Artisten hade också med sig tre olika mobiltelefoner, en elektronisk våg med drogrester, och matsäck i form av smörgåsar, solrosfrön, kexchoklad och dryck, som av rätten tolkas som att han planerat att stanna på platsen under en längre stund.

Vid en husrannsakan i artistens hem hittades ännu mer cannabis och en mindre mängd amfetamin gömt i en skokartong.

I artistens magväska fanns över 30 000 kronor i kontanter…

…och tio tabletter av det narkotikaklassade preparatet tramadol.

Förnekar att han sålt droger

Delar av kontanterna. Totalt hade artisten 42 200 kronor på sig när han greps, pengar som han nu inte får tillbaka.

Under rättegången erkände artisten att narkotikan var hans, men hävdade att den var för eget bruk och förnekade att han sålt droger. De smärtstillande tabletterna behövde han på grund av smärtor i ett ben. Ett drogtest som visade att han inte tagit narkotika de senaste dygnen före gripandets gjorde att rätten avfärdade artistens påstående.

Den stora mängden kontanter motiverade artisten med att han skulle träffa en tjej och ville ”flasha”, det vill säga imponera på henne med alla sina pengar, och att kontanterna egentligen skulle användas till en musikvideoinspelning. Också det avfärdades av rätten.

Totalt beslagtog polisen 26,7 gram cannabis, 0,41 gram amfetamin och 10 tabletter tramadol och tingsrätten går på åklagarens linje, att drogerna var till försäljning. Artisten döms nu för narkotikabrott, till villkorlig dom och 40 dagsböter à 50 kronor, totalt 2 000 kronor.

Delar av den beslagtagna narkotikan i så kallade redlinepåsar.

Får inte tillbaka pengarna

Artisten får inte heller tillbaka den stora summan kontanter. Enligt tingsrättens kan pengarna inte förklaras med någon laglig inkomst. I domen citerar man ur förundersökningen:

”Av utredningen att döma framstår det därför som klart mer sannolikt att kontanterna tagna i beslag från NN (artistens namn, reds anm) härrör från brottslig verksamhet än att så inte är fallet”.

Domen mot artisten föll i slutet av juni.

Aftonbladet har varit i kontakt med artistens advokat som inte har några kommentarer till domen och heller inte i nuläget vet om de kommer att överklaga eller inte.

Den dömda artisten har bland annat medverkat i Melodifestivalen.

Du kanske också gillar