Hem Sverige Misstänkt föremål i Åby – bostäder utrymdes

Misstänkt föremål i Åby – bostäder utrymdes

förbi admin
0 kommentar

Polisen spärrade av ett område vid ett flerfamiljshus i Åby på grund av ett misstänkt farligt föremål vid en bil vid 11.30-tiden. Bostäder nära platsen utrymdes och cirka 40 evakuerade personer samlades vid en kyrka i närheten.

Nationella bombskyddet flyttade på föremålet med hjälp av en robot vid 20.30-tiden och har transporterat bort det. En 25-årig man har efter förhör anhållits skäligen misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Stora avspärrningar

Polisen spärrade inledningsvis av en stor parkeringsplats och vid 16-tiden beslutade polisen tillsammans med nationella bombskyddet om att utrymma bostäder i nära anslutning till platsen. De boende som evakuerades  hänvisades till en kyrka i närheten.

– Det är 30-40 personer som har kommit hittills, säger diakon Ingvar Sjögerud i videon ovan.

Strax innan halv 9 på kvällen meddelade polisen att bombskyddet är klara på platsen och att det inte längre finns någon risk att föremålet kan brisera. Föremålet kan lastas och transporteras för vidare hantering och spårsäkring, skriver polisen på sin hemsida.

Man anhållits

En man i 25-årsåldern har förhörts av polisen och efter det anhållits skäligen misstänkt, för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

En förundersökning gällande förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse alternativt grovt olaga hot har inletts.

Du kanske också gillar