Hem Sverige Misstänkt mordförsök – en gripen

Misstänkt mordförsök – en gripen

förbi admin
0 kommentar

Polisen avlossade ett varningsskott i samband med gripandet av en misstänkt gärningsman. Arkivbild.

En person har skadats i vad polisen misstänker var ett försök till mord. När en misstänkt gärningsman skulle gripas uppstod en hotfull situation och polisen avlossade ett varningsskott.

En person har förts till sjukhus med oklart skadeläge, efter ett misstänkt mordförsök i Ragunda kommun i Jämtland på lördagskvällen.

Polisen larmades vid 22-tiden av inringare som hade bevittnat händelsen där en person hade utsatts för yttre våld utomhus.

– Vi skickar då flera patruller till platsen och vi har en utpekad gärningsman, säger David Levy, vakthavande befäl vid polisen i region Nord.

I samband med att mannen skulle gripas uppstod dramatik.

– På grund av en hotfull situation gör polispatrullen bedömningen att avlossa ett varningsskott, sedan får utredningen visa vidare vad som har hänt, säger Levy.

Den misstänkte gärningsmannen greps sedan under lugna former.

– Vi har spärrat av en brottsplats, vi har patruller kvar på plats som genomför förundersökningsåtgärder, som förhör med vittnen, och vi kommer att ha en teknisk undersökning av brottsplatsen, säger Levy vid ettiden.

På grund av att polisen avlossade ett skott kommer nu ärendet att lämnas till avdelningen för särskilda utredningar, som alltid vid denna typ av händelser.

Publisert:

Du kanske också gillar