Hem Sverige Påkörd person hittad i Strängnäs – skadeläget mycket allvarligt

Påkörd person hittad i Strängnäs – skadeläget mycket allvarligt

förbi admin
0 kommentar

– Det här är en mycket, mycket allvarlig olycka, säger polisens presstalespersson Dennis Johansson Strömberg.

Enligt honom har förbipasserande på Görsingeholmsvägen upptäckt en svårt skadad person intill vägen och larmat polis och räddningstjänst runt klockan 16.45 på torsdagen. När de kommer till platsen är personen okontaktbar och transporteras omedelbart till sjukhus.

Enligt Johansson Störmberg arbetar polisen utifrån hypotesen att personen har färdats på cykel och har blivit påkörd. Det fanns dock ingen bilist eller förare av annat fordon kvar på platsen och själva händelseförloppet är oklart.

Oklar brottsrubricering

Johansson Strömberg vill med hänsyn till det allvarliga skadeläget inte uppge ålder eller kön på den skadade. Enligt honom var det till en början svårt att fastställa personens identitet och det är därför oklart om de anhöriga har underrättats.

Han säger också att det i nuläget är oklart hur det inträffade ska rubriceras men säger att det kan bli fråga om bland annat smitning.

Strax innan klockan 19.00 meddelar polisen att man fortfarande vet väldigt lite om hur eller när olyckan inträffade och att man därför söker vittnen till olyckan.

– Vi vet inte vad som har inträffat och tar tacksamt emot tips och information. Ju fler pusselbitar vi har desto bättre, säger Johansson Strömberg.

Texten uppdateras.

Du kanske också gillar