Hem Sverige Parkslide ska ha spritt sig från kyrkans mark till husägares sjötomt

Parkslide ska ha spritt sig från kyrkans mark till husägares sjötomt

förbi admin
0 kommentar

Växten parkslide är svår att hantera och fastighetsägaren oroar sig för vad som ska hända med hans sjötomt och dess värde. Han oroar sig även för att arten sprider sig till grannar. Något som Smålandsposten var först med att berätta om.

Enligt Smålandsposten ska fastighetsägaren tidigare krävt att kyrkan borde vidta åtgärder för att bekämpa parksliden på sin mark för att begränsa spridningsrisken, men efter upprepade kontakter med stiftets egendomsförvaltning ska han ha vänt sig till Växjö kommun.

Politiken har resonerat lika

Växjö kommun ansåg dock att växtens spridning inte orsakade stora problem för fastighetsägaren. Länsstyrelsen i Kronorberg och Mark- och miljödomstolen har enligt Smålandsposten resonerat på liknande sätt.

Högre instans

Fastighetägaren och hans juridiska ombud anser att insatserna inte tagit hänsyn till parkslidens spridning. Därför gör de nu ett försök att få upp målet i högsta instans, Mark-och miljööverdomstolen.

SVT Nyheter Småland har varit i kontakt med husägaren som vill att kyrkan bekämpar parksliden. Husägaren vill dock inte lämna några ytterligare kommentarer.

Du kanske också gillar