Hem Sverige Partiet Nyans tar plats i Landskronas fullmäktige

Partiet Nyans tar plats i Landskronas fullmäktige

förbi admin
0 kommentar

I förra veckans preliminära valresultat framgick det att det fanns tre partier som delade på tre procent av rösterna. Men hur många röster och vilka partier var då oklart.

Nu är det klart att Partiet Nyans får över två procent av rösterna och kommer därmed in i fullmäktige och deras förstanamn på listan är Sead Busuladzic.

– Det känns jättespännande att få möjlighet att kunna påverka och se hur det politiska arbetet går till i kommunfullmäktige, säger han.

Partiet har under valrörelsen kännetecknats av fokusera på minoriteter – framförallt muslimer. Det är i Landskronas mest invandringstäta stadsdelar Norrestad och Dammhagen som partiet fått flest röster.

Ni har till stor del gått till val på är saker som bestäms på riksplanet. Är det inte risk att era kommunväljare blir besvikna?

– Vi kommer till viss del följa rikspolitiken men vi kommer också lägga ut ett lokalt program där vi tar upp saker som är viktigt för just landskrona. Jag hoppas att vi kan vara en positiv kraft så att vi inte sviker våra väljare.

Vilka frågor kommer du driva?

– Med ett mandat får man inte mycket inflytande men vi vill bedriva frågor om integration och segregation med fler mötesplatser där fördomar kan brytas. Många lever i sina bubblor och träffar inte varandra.

Vilket är det nya Partiet Nyans? – Se mer i klippet nedan.

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Det nya partiet Nyans har dykt upp som en joker i årets valbevakning. Vad är det för parti och vilka frågor driver de? Se videon ovan. Foto: Partiet Nyans/Storyblocks/ Bilden är ett montage

Du kanske också gillar