Hem Sverige Pehrson (L) om SD-uttalandet: ”Jag har fått konstruktiv feedback”

Pehrson (L) om SD-uttalandet: ”Jag har fått konstruktiv feedback”

förbi admin
0 kommentar

Det var på en konferens på ett hotell utanför Sandviken som Johan Pehrson, inför sina partikamrater, sa de nu berömda orden. Uttalandet fick samarbetskollegorna i Sverigedemokraterna att reagera starkt. Partiets ekonomisk-politiske talesperson Oscar Sjöstedt (SD) menade bland annat att Johan Pehrson bröt mot Tidöavtalet – där det framgår att partierna ska bidra till ett gott samarbetsklimat.

Johan Pehrson säger i Morgonstudion att han fått ”konstruktiv feedback” men också att uttalandet hårdkokats, och att han använde uttrycket om när Sverigedemokraterna bildades.

– Jag är noga med att säga saker som det är. Sverigedemokraterna har skrivit en vitbok om när de bildades och det är förfärlig läsning, säger han.

”Problematiskt förflutet”

Partiledaren är noga med att samarbetet mellan regeringen och Sverigedemokraterna inte kommer att påverkas av konflikten.

– Jag har bra samtalsrelation med nästan alla Sverigedemokrater. Men det är ju så att Sverigedemokraterna har ett problematisk förflutet. Det var det jag pekade på, säger han.

SD-profilen Björn Söder kritiserade på uttalandet på Twitter: ”Om man vill sitta kvar i regeringen bör man nog överväga vad och hur man säger om regeringsunderlaget och de avtal som ingåtts”, skrev han, något Johan Pehrson svarade på i Morgonstudion.

– Björn Söder har mängder av konstiga citat från sig själv som jag tycker han ska fundera på.

I en intervju med Dagens Nyheter säger statsminister Ulf Kristersson (M) att han förstår att enstaka uttalanden kan ge ett intryck av att regeringssamarbetet skadats men understryker att det är ”mycket bra”.

– Ska man få ett samarbete att fungera då agerar man respektfullt mot varandra. Även om man tycker olika, säger han till tidningen.

Du kanske också gillar