Hem Sverige Pojke dog av sina skador efter fall på skola på Hisingen

Pojke dog av sina skador efter fall på skola på Hisingen

förbi admin
0 kommentar

– Jag har bara att vi kan bekräfta att patienten har avlidit. Vi har ingen ytterligare information att ge, säger Ingrid Fredriksson på Sahlgrenska universitetssjukhusets pressavdelning.

Det var i onsdags förra veckan som det inträffade en fallolycka på den kommunala grundskolan på Hisingen. Enligt ett pressmeddelande från grundskoleförvaltningen trillade en lågstadiepojke från en klippa på skolgården.

Flera elever och en rastvaktspersonal på skolan ska, enligt uppgift till GP, ha bevittnat händelsen. Pojken togs om hand av skolans personal och fördes med ambulans till sjukhus.

Den skadade pojken har sedan dess vårdats för sina skador på Sahlgrenska universitetssjukhuset. Men hans liv gick inte att rädda.

– Det är otroligt tragiskt. Fruktansvärt för alla inblandade, för skolan, men främst för familjen. Alla tankar går till dem, säger Marie Åhman, kommunikationschef vid grundskoleförvaltningen, när hon nås av beskedet.

Även Göteborgs grundskoledirektör beklagar det inträffade.

— Våra tankar går i första hand till elevens familj och vänner. Att ett barn avlider är alltid tragiskt. Att det sker genom en olycka på skolgården, under skoltid är fruktansvärt, för familjen och alla inblandade, säger grundskoledirektör Bengt Randén i ett pressmeddelande.

Medarbetare från elevhälsan är på elevens skola för att stötta elever. Företagshälsovården stöttar de som jobbar på skolan.

Två utredningar igångsatta inom skolan

Både Göteborgs grundskoleförvaltning och Skolinspektionen utreder olyckan.

– Vi har satt igång en utredning för att ta reda på hur detta kunde inträffa, för att se till att det inte ska kunna ske i framtiden. Även Skolinspektionen har enligt uppgift startat en så kallad incidentrapport, säger Marie Åhman.

När nyheten om olyckan först publicerades i förra veckan gick grundskoleförvaltningen i Göteborg ut med den felaktiga informationen att pojken redan då hade avlidit av skadorna.

En uppgift som man sedan tog tillbaka med hänvisning till ”språkförbistring” i kommunikationen mellan skolan och vårdnadshavarna.

– Det är jätteilla. Självklart. Sedan är det så att det förekommer språkförbistring ibland. Det var självklart väldigt mycket känslor inblandade, och då kan det bli fel, sade Marie Åhman till GP då.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar