Hem Sverige Polisen om dödsskjutning: ”Koppling till kriminella nätverk”

Polisen om dödsskjutning: ”Koppling till kriminella nätverk”

förbi admin
0 kommentar

Mannen hittades skjuten i stadsdelen Gamlegården vid 23-tiden på torsdagskvällen. Flera personer hade då larmat polisen om skottlossning.

– Vår första patrull var snabbt på plats. På platsen anträffas en man i 20-årsåldern skadad. Patrullen som kom dit först påbörjar livsuppehållande åtgärder, säger Fredrik Liljeroos vid polisen i Kristianstad vid en pressträff på fredagseftermiddagen.Foto: Daniel Nilsson

Mannen fördes till sjukhus och senare under natten meddelade polisen att han avlidit. Offret är känt av polisen sedan tidigare, enligt Liljeroos.

– Han har tidigare kopplingar till kriminella nätverk. Det är tydligt för oss att han bragts om livet där ute. Vi håller på att undersöka om det finns kopplingar till tidigare konflikter eller kopplingar till andra fall sedan tidigare, säger Fredrik Liljeroos.

Polisen på plats i stadsdelen Gamlegården i Kristianstad.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen utreder skjutningen, som skedde utomhus i ett bostadsområde, som mord. Ingen är gripen.

– Vi jobbar brett med insamlande av information, dörrknackning, förhör och att hämta in övervakningsfilmer, säger Liljeroos.

Polisen spärrade under natten av ett område på brottsplatsen och genomförde en teknisk undersökning, bland annat med hjälp av specialsökhund.

– Hylsor har hittats på platsen. Nu ska vi analysera fynden och hålla fortsatta förhör med vittnen, säger Filip Annas, Skånepolisens presstalesperson.

Liljeroos uppmanar vittnen att höra av sig till polisen med iakttagelser.

– Det kommer att vara stor polisiär närvaro i området, säger han.

Mordet blev den 48:e dödsskjutningen i år, vilket gör 2022 till det hittills dödligaste året för skjutvapenvåld i Sverige.

Läs mer:

2022 – dödligaste året för skjutvåld i Sverige

Man död efter skjutning i Kristianstad

Du kanske också gillar